'Voor mij is het een manier om mijn hoofd te klaren.'

Het is jammer dat naar Engeland reizen op dit moment zo'n gedoe is (nog even afgezien van het risico van besmetting, anders zouden we best even naar Norfolk willen om daar met prins William in onze oren over het terrein van Sandringham te wandelen.

"Mijn hele familie bestaat uit hartstochtelijke wandelaars," zegt hij. "Of het nu mijn grootmoeder is die nog altijd haar corgi's uitlaat op haar 95ste, mijn vader die in de zomer eindeloze wandelingen in Schotland maakt...

Article continues after the ad

Kate en William met prinses Charlotte en prins George in 2019

...of mijn eigen kinderen, die hun wandeldebuut maken op onze jaarlijkse loop naar de kerk in Sandringham op Eerste Kerstdag."

Wandelen in de Andes tijdens Williams gapyear, 2000

William wil de Britse bevolking aanzetten tot een gezondere levensstijl. Om dat te bereiken lanceert de Britse prins een wandelpodcast voor Apple waarin hij tijdens een wandeling een persoonlijk verhaal vertelt, afgewisseld met muziek. Hij noemt wandelen een belangrijke manier om mentaal fit te blijven.

Wandelen met zijn vader, kroonprins Charles, in 2004

De podcast verschijnt als onderdeel van de Time To Walk-serie op de Apple Watch, voorbehouden voor de Fitness+-abonnees. De wandeling van de hertog van Cambridge begint bij Sandringham House, gaat via de St. Mary Magdalene Church - waar het koningshuis op Eerste Kerstdag naartoe gaat - en eindigt bij zijn nabijgelegen huis in Anmer Hall.

Strandwandelen met Kate, 2021

"Wandelen maakt deel uit van mijn leven in goede tijden en slechte tijden, of het nu regent of dat de zon schijnt," zegt de prins. "Voor mij is het een manier om mijn hoofd te klaren en dingen in perspectief te zetten. Het speelt een sleutelrol in mijn mentale gezondheid."

Wandelen met Kate in Borneo, 2012

"Het kan een sociale aangelegenheid zijn of een moment van totale kalmte zonder mensen om me heen. In de hoop een paar andere mensen te kunnen inspireren om in beweging te komen en wat tijd uit te trekken voor hun eigen mentale gezondheid, wilde ik graag een paar verhalen en favoriete nummers delen."

Het was een hele klim in Bhutan, maar William en Kate liepen de hike met gemak in 2016

William kiest ook drie favoriete nummers om de wandeling wat meer energie te geven. In ruil zou Apple een bedrag van vijf cijfers geven aan drie liefdadigheidsinstellingen voor mentale gezondheid waar  William beschermheer van is. Win-win-project, dus.

Foto's (c) Getty Images, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in