Mooie dagwandelingen in 4 verschillende afstanden.

Het wordt wel de 'Heuvelrug Natuurwandelvierdaagse' genoemd. Het betreft hier echter geen groots, aansluitend wandelevenement, maar simpelweg vier dagen wandelen door de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug.

Je kunt ze achter elkaar lopen, maar ook gespreid over het jaar. De routes brengen je over zandverstuivingen, door gevarieerde loof- en naaldbossen, over heidevelden en alles wat daartussen zit. 

Article continues after the ad

De  'vierdaagse' wandelroutes gaan voor 90-95% over onverharde paden en zijn geschikt voor de wat meer ervaren wandelaar.

Je loopt niet alleen via ‘paaltjes', er zijn veel avontuurlijke elementen, zoals fraaie ‘eenpersoonspaadjes’, verrassende hoogteverschillen en een grote diversiteit in landschapsstijlen. Je hebt de keuze uit viermaal 10, 15, 20 en 25 km.

Vanuit Maarn richting Austerlitz

Een uiterst gevarieerde rondwandeling met o.a. fraaie bossen, zandverstuivingen, uitgestrekte heidevelden en open velden. Fraaie uitzichten en doorkijkjes tonen je al het moois van dit gebied...

Vanuit Maarn naar Bornia en Heidestein

Een prachtige rondwandeling die je lang zal bijblijven. Heidevelden, vennetjes, zandverstuivingen, naald- en loofbossen wisselen elkaar steeds af en zijn de heerlijke ingrediënten van deze etappe. Je doet deze wandeldag ook nog recent herontwikkelde wandelgebieden aan...

Vanuit Maarn richting Doorn

Een rondwandeling door de Kaapse Bossen in de richting van Doorn. Je wordt getrakteerd op fraaie, gevarieerde en imposante bossen en prachtige, statige beukenlanen. De soms pittige hoogteverschillen maken deze etappe extra interessant. En geniet vooral ook van de heerlijke rust in de weldadige natuur...

Vanuit Maarn naar Den Treek

Een prachtige en rondwandeling door het unieke natuurgebied Den Treek, met bos, diverse heidevelden en -stroken, zandverstuivingen en vennetjes. Je wandelt over veel onverwachte paadjes door een prachtig natuurgebied. Rust en ruimte zijn er je deel.

Zo doe je mee!

Alle routes starten, zoals gezegd in Maarn; het NS-station ligt op 100m van het begin- en eindpunt van elke wandeling. De Heuvelrug Natuurwandel4daagse is een initiatief van Te Voet Online. Je meldt je aan en daarna ontvang je eind februari 2022 alles wat je nodig hebt: een handzaam boekje met routebeschrijvingen en topografische wandelkaartjes van je gekozen afstand.

Over het gebied

De Utrechtse Heuvelrug beslaat het gebied tussen Zeist en Veenendaal en is een van de karakteristieke glooiingen in het landschap, die is achtergelaten door de voorlaatste ijstijd van zo’n 130.000 jaar geleden.

Ook op de Utrechtse Heuvelrug: de piramide van Austerlitz

Een groot deel van dit 30 kilometer brede Nationaal Park bestaat uit dennenbos en loofbos. Als je meer naar het westen gaat, kunt je genieten van uitgestrekte vlaktes met heide, meren, graslanden en zandverstuivingen.

Henschotermeer (c) Holland.com

Wil je de wandelingen combineren, dan wemelt het in Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Maarn, Maarsbergen en Overberg van de B&B's en hotels. De dorpen hebben een rijke geschiedenis en je kunt er veel cultuurhistorische monumenten vinden.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in