Voor wie graag wandelt zonder lieslaarzen.

Een frisse neus halen is verleidelijk en mag gelukkig nog, mits er voldoende afstand kan worden gehouden. Maar door de vele regen zijn veel natuurgebieden behoorlijk drassig geworden.

Het beste ben je af met bos, waar hemelwater over het algemeen beter wordt opgenomen door de grond dan in een gebied met veel weiland. Toch heb je ook in de polder nog genoeg opties. Uitgelicht: een wandeling met een toepasselijke naam: de Droge Voeten Route.

Article continues after the ad

Dit is een wandel- en fietsroute van 6 km door de Eendragtspolder, een waterbergingspolder in Zuid-Holland (de Rottemeren, in de buurt van Bleiswijk en Zevenhuizen) waar je kunt wandelen, fietsen door polders en langs het water. Neem de naam niet al te letterlijk, hoewel veel verhard is en moerasachtige delen met een vlonder te overbruggen zijn, zijn waterdichte wandelschoenen geen overbodige luxe.

Het eeuwenoude veenriviertje de Rotte is de ruggengraat van recreatiegebied de Rottemeren: een mozaïek van bossen en waterplassen aan de rand van Rotterdam.

Je kunt er ook het Boswachterspad Bergse Bossen lopen (10 km)...

... en er is een Fietsroute Rondje Kunst (5,5 km of 26 km). Verdere informatie en startpunten vind je op Staatsbosbeheer.

Foto's (c) Staatsbosbeheer, Landgoed Eendragt

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in