Nieuw in de cast: Georgina Verbaan.

Anna Drijver, Hadewych Minis en Georgina Verbaan hebben een rol bemachtigd in de bioscoopfilm die volgt op de serie ANNE+.

Voor wie de serie niet kent: Anne+ vertelt het verhaal van studente Anne (Hanna van Vliet). In het eerste seizoen passeren al haar liefdes uit haar studententijd de revue. In het tweede seizoen wordt het verhaal opgepakt als Anne net afgestudeerd is.

Het succes van deze Nederlandse hit is niet te stuiten!

De reeks kreeg zowel binnen Nederland als in het buitenland lovende kritieken door onder andere de verfrissende stijl en queer-representatie.

Article continues after the ad

Zo werd Anne+ twee keer genomineerd voor een Prix Europa en geselecteerd door diverse internationale filmfestivals. De serie werd meerdere keren genomineerd voor onder meer de Gouden Kalveren en de Prix Europa. Ook won de serie de Culture Award 2021 tijdens de WinQ Diversity Awards.

Over de film

In de speelfilm is Anne van plan om met haar grote liefde Sara te emigreren naar Montréal. Maar vlak voordat ze weggaan, keurt haar uitgever het manuscript dat ze heeft ingediend voor haar eerste boek af: wat heeft Anne nou eigenlijk te vertellen? Noodgedwongen gaat Anne op zoek naar wat ze wil in het leven, want niet alleen haar hoofdpersonage lijkt te zijn afgedwaald.

Verbaan speelt de rol van de schrijfcoach van Anne. Drijver en Minis zullen in de film te zien zijn in de bioscooptrailer van een lesbisch kostuumdrama. Deze wordt vertoond in de bioscoop die het hoofdpersonage Anne met een vriendin bezoekt.

De opnames van de film ANNE+ vinden momenteel plaats. In de film keren veel hoofdrolspelers uit de serie terug, waaronder Hanna van Vliet, Jouman Fattal, Jade Olieberg, Eline van Gils en Ayla Çekin Satijn. Ook Romana Vrede als haar uitgever en Hein van der Heijden en Jacqueline Blom als de ouders van Anne zijn weer te zien in de film. Een grote nieuwe rol is weggelegd voor Thorn Roos de Vries.

De twee seizoenen zijn te zien op Netflix en NPO Start. Daarnaast zijn de rechten van de serie onlangs verkocht aan Amerika en Canada en is er momenteel een Duitse remake in de maak. De speelfilm moet in september in de bioscopen te zien zijn.

Foto's (c) Brunopress, NPO

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in