Nouveau's hoofdredacteur Claudia ging je voor.

Voor wie nog een beetje twijfelt: Ibiza staat op geel, wat alles net even iets relaxter maakt. Nouveau's hoofdredacteur Claudia was er met haar dochter (14) en tipt deze adressen.

Claudia: “Allereerst, ik vond het fijn en veilig reizen naar Ibiza, de Spaanse overheid heeft een App SpTH die je in Nederland invult, inclusief de QRcode van je negatieve test of vaccinbewijs.

Article continues after the ad

Op Schiphol haal je je boardingpass op, bij aankomst op Ibiza word de approval van de SpTH gecheckt en dan is het: 'BENVINGUT' (welkom in het Catalaans, de Noord-Spaanse taal die ook op Ibiza wordt gesproken).

1 W Ibiza

Dochter en ik sliepen in het W Ibiza hotel in Santa Eulalia del Rio.

Als je het W kent uit Amsterdam (achter het Paleis op de Dam, eyecatching swimmingpool op het dak) dan weet je: dit is een plek waar innovatief design & gastvrijheid hand in hand gaan.

Het hotel is ontworpen door Baranowitz + Kronenberg (B+K), met een dikke knipoog en als eerbetoon naar de Ibiziaanse natuur...

... met lamellen aan de luifels die van gouden zon naar blauwe zee kleuren.

De lobby is geïnspireerd op typische lokale squares en pleintjes.

Het hotel is mega gastvrij, niet alleen naar ons – inpandige hotelo’s - maar ook dagbezoekers zijn van harte welkom op het WET Deck.

Op de begane grond bevindt zich een heerlijk zwembad, met waterbedjes in het water waar dochter en ik joelend op springen. Er is overigens – en dat is bijna W DNA – ook een rooftop-zwembad (adults only).

Mijn dochter was diep onder de indruk van de gastvrijheid én de knappe Latino’s in de bediening, maar dat laatste biechtte ze mij gelukkig pas bij thuiskomst op.

En had ik de Whatever/Whenever service al genoemd? Dat geen verzoek van een gast te gek is? Zo wilden dochter en ik ’s avonds om 23 uur nog zwemmen. En ja hoor, het personeel stond al klaar met handdoeken.

Dochter wil terug en ik ook, hoor. We zijn al aan het kijken voor de herfstvakantie.

2 Chiringuito Blue

Een chiringuito is een Spaans begrip voor een visrestaurantje op het strand. Oorspronkelijk vanuit de traditie door lokale vrouwen gerund (zij erfden de minder waardevolle kustlijn, zoons kregen het vruchtbaardere land), sprongen ze slim in op de groeiende vraag naar strandtentjes.

Chiringuito Blue aan het strand in Santa Eulalia is er een uit de interieurboekjes: golvende plafonds, loungebanken, en vooral een verrukkelijke betaalbare kaart. De shakshuka is vermaard. En had ik hun gegrilde bloemkool al genoemd? En vis natuurlijk. We vonden het er zo tof dat we er meerdere keren hebben gegeten.

3 Shoppen in Ibiza stad

Vanuit Santa Eulalia kun je makkelijk en snel met een taxi naar de hoofdstad Evissa. De Alta Vista is prachtig gelegen op een rots.

Zo rond de haven bevinden zich de winkelstraten met al die winkels waar tieners en hun moeder zo goed kunnen slagen. Zoals Mango en ZARA, die hier echt een andere collectie hebben dan in Nederland. Ga, als je er toch bent, lunchen bij Casa Broner en langs bij het unieke Museo Puget: kunst in een prachtig oud historisch gebouw.

4 Oorbellen uit San Carles

Inside-tip van collega Makkie: bij Laturquessa in San Carlos (soms gespeld als San Carles, ligt in het noordoosten) koop je de allermooiste, allerzwierigste oorbellen.

5 Het laid back gevoel

Word ik doorgaans kriegelig van altijd maar muziek op de achtergrond, in Ibiza is het een way of life, en gaf het mij juist goede vibes.

Waar je ook bent, op het strand, zwembad of een restaurant: bijna overal staat er wel live een dj te draaien – met een sound van hypnotiserende klanken. Dank je wel nog, dj van grill-restaurant La Llama, door jou werd ik weer verliefd op Stevie Wonder’s ‘Golden Lady’. In de remix van Reel People.

Wil je ook zo’n experience? Boek dan rechtstreeks bij Wibiza. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in