Tracks biedt prachtige beelden van het westen van Australië
Tracks biedt prachtige beelden van het westen van Australië

Gordijnen dicht en waan je even heel ver weg 😊 !

Een goede reisfilm maakt het mogelijk om kennis te maken met andere landen, nieuwe culturen en prachtige landschappen. Het is geen vervanging voor zelf reizen, maar zolang dat niet kan, is het wel een manier om even de wijdere wereld in te stappen. Een selectie voor je vakantieverlanglijstje.

Griekse eilanden

Kalorairi bestaat niet, Mamma Mia is opgenomen op Sporades, maar laat dat je niet weerhouden van een paar uur feelgood vibes in de vorm van zon, zee, Meryl Streep en ABBA. En het vervolg: Mamma Mia: Here We Go Again, opgenomen in… Kroatië.

Article continues after the ad

Te streamen op Netflix

Rajasthan

The Darjeeling Limited gaat over een kleurrijke treinreis van drie broers door Rajasthan, met alle kleuren, kamelen, heilige koeien en tempels die je maar wilt.

Te streamen op Amazon Prime

Mexico

Roma heeft prachtige beelden van de zuidkust van Mexico, maar speelt zich vooral af in Mexico-Stad en de kust van Tuxpan. De film is ook nog eens met prijzen overladen en won drie Oscars.

Te streamen op Netflix

Venetië

Voor de liefhebbers van kostuumdrama én Venetië: The Wings of the Dove.  Kate (Helena Bonham Carter) is een jonge vrouw van lage komaf die inwoont bij een rijke tante (Charlotte Rampling). Deze stemt niet toe in haar huwelijksplannen met de berooide journalist Merton (Linus Roache). Als Kate een rijke, doodzieke Amerikaanse ontmoet die een oogje op Merton blijkt te hebben, bedenkt ze een list met vergaande consequenties. Zelden was Venetië zo mooi, zo verleidelijk en zo tragisch – tissues paraat houden.

Te streamen op Amazon Prime

Australië

Van alle films die in de woestijn zijn opgenomen, heeft Tracks het meest te bieden aan zondoorstoofde, trage en eenzame wijdsheid. Het is de verfilming van het waargebeurde verhaal van Robyn Davidson die 1700 mijl door de gortdroge woestijn van West-Australië liep met een paar toegewijde kamelen als gezelschap.

Te streamen op Amazon Prime

Italië

Italië, Rome, Venetië, Positano, Procida en Ischia in de jaren vijftig. En een nog heel jonge Jude Law, Gwyneth Paltrow en Matt Damon op scooters en met espresso onder citrusbomen in de jaren vijftig. The Talented Mr. Ripley is misschien geen briljante film, maar de locaties mogen er zijn.

Te streamen op Amazon Prime

Pantelleria

In A Bigger Splash zocht een Britse rockster haar toevlucht op het Italiaanse eiland Pantelleria, tussen de dammusi-huizen, in een Arabische tuin. Er is een lagune, Tilda Swinton doet mee, velden vol kappertjes en oranjegele bloemen – je wilt er meteen heen.

Te streamen op Amazon Prime

Brugge

In Bruges is thriller die tegelijk kan worden gezien als de beste VVV-clip voor Brugge. De twee Ierse  antihelden – Colin Farrell en Brendan Gleeson als huurmoordenaars met een week hart – wachten er op een opdracht van hun getikte baas. Intussen is er verrukkelijk veel te zien aan grachten, zwanen, historische steegjes en pleinen vol kasseitjes. Oh Brugge, we missen je…

Te streamen op Amazon Prime

Parijs

Op naar de Montparnasse-studio van Zwitserse beeldhouwer Alberto Giacometti in 1964 en de linkeroever van Parijs voor Final Portrait. Veel sigaretten, Geoffrey Rush als Alberto en prachtig sfeervol Parijs in elk shot. Fun fact: het lijkt alsof vrijwel alles op locatie is geschoten, in werkelijkheid filmde regisseur Stanley Tucci bijna alles in een studio in Londen.

Te streamen op Amazon Prime

China

Het is een hele zit, maar Crouching Tiger Hidden Dragon is wel de ultieme film om je even onder te dompelen in schitterende landschappen, prachtige kleding, amandelbloesem, lantaarns en paarden die door de Gobiwoestijn galopperen. En dan ook nog Yo-Yo Ma op zijn cello!

Te streamen op Amazon Prime

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in