Alsof je midden in de natuur zit, maar dan beschut.

In het Finse Inari staat een glazen huis: de Lucia Smart Cabin, gemaakt van een klein beetje staal voor de stevigheid en glas, heel veel glas, als een 'citadel of solitude'.

Hierdoor heb je als je binnen zit het gevoel helemaal op te gaan in de natuur om je heen. Links en rechts zijn bomen, boven je zie je de hemel en voor je rolt een groot Fins meer zich uit.

Article continues after the ad

In het achterste deel bevindt zich een keukentje en badkamer, in het midden een zitje en het brede deel kijkt uit over waar je maar over uit wilt kijken, in dit geval dus het meer. Het puntdak maakt optimaal gebruik van natuurlijk licht.

Het huis is een ontwerp van glasleverancier Savon Lasituote Oy dat de glaspanelen ook met spiegelglas of verduisterd glas kan leveren, voor wie toch wat privacy wil. In de toekomst komen er vermoedelijk ook doorzichtige smart-panelen die naar ondoorzichtig kunnen switchen.

Het huis is een vrij simpele constructie die snel kan worden neergezet op een passende fundering en kan worden gebruikt als werkruimte, atelier of plek voor jezelf.

Uitzicht over zee, het IJsselmeer, een mooi ven – wat gaat het eens worden?  

Foto's (c) Pirinen & Salo

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in