Verfilming van één van Nederlands bekendste boeken. De film botst nog wel eens met Camperts origineel, maar dat maakt het juist ook weer wat frisser en verrassender.

Het Leven is Vurrukkulluk is een feelgood film over liefde en verlangen.

Tijdens een heerlijke lentedag zien we twee beste vrienden, Mees (Reinout Scholten van Aschat) en Boelie (Géza Weisz) samen in het Vondelpark. Wat een normale dag lijkt te worden, verandert wanneer ze de jonge en knappe Panda (Romy Louise Lauwers) ontmoeten. 

Daarnaast volgen we als kijkers een tweede verhaallijn met het lang getrouwde stel Etta en Ernst-Jan. Ernst-Jan verdenkt Etta van overspel en heeft zo zijn eigen ideeën over hoe hij haar moet betrappen. In het derde en laatste liefdesverhaal ontmoeten we Rosa en Kees, oude geliefden, wiens paden na decennia onverwacht weer kruisen. Voorzichtig als een mooie Amsterdamse lentedag lijkt hun liefde opnieuw op te bloeien.

Article continues after the ad

"Of had ik maar zorgen, grote zorgen, of desnoods een vrouw om te bedriegen. Was ik maar een dief, moordenaar of flessentrekker. Angst en schuldgevoelens geven de liefde kraak en smaak. Kermend van angst en vreugde zou ik keer op keer de bodem van het genot bereiken." Remco Campert

Wist je dat: Hoofdrolspeler Géza Weisz wordt in deze film geregisseerd door zijn vader Frans Weisz.

Vanaf 25 januari in de bioscoop.

Beeld: Just Entertainment