Corona-care à la Madonna & Co
Corona-care à la Madonna & Co

Van een privé-eiland tot een vitamine-infuus.

Het coronavirus discrimineert niet, maar wie grenzeloos veel geld op de bank heeft, heeft wel opties om social distancing zo aangenaam mogelijk te houden.

Zo worden er, voor zover er nog gevlogen kan worden, veel meer prívéjets gehuurd, ook door mensen die eerder nog commercieel vlogen. Om je een idee te geven: New York Londen kost first class zo'n 10.000 dollar en in 112 Gulfstream IV met plek voor 12 personen zo'n 140.000 dollar.

Article continues after the ad

Het 'grandmasterplan' van de schathemelrijken is om naar een eigen eiland te vluchten en het daar uit te zitten. Alternatief: op je superyacht de quarantaine comfortabel uitdobberen à la Hollywood-miljardair David Geffen in een virusvrije omgeving met mooi uitzicht op de koop toe. Op het jacht van 460 miljoen dollar loopt 45 man personeel rond om hem te vertroeten. Hij kreeg overigens het hele commentariaat van Twitter over zich heen met deze wereldvreemde post die het verschil tussen arm en rijk nog eens extra onderstreepte.

En ook Madonna maakte geen vrienden door corona 'de grote gelijkmaker' te noemen. In haar stadspaleis te Portugal. In  een melkbad met rozenblaadjes. Met harpmuziek op de achtergrond. As you do. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lanserhof at The Arts Club (@lanserhof_arts_club) op

Dan zijn er nog de investeringen in een goede weerstand die privéclubs bieden. Lanserhof, een medische privékliniek in Arts Club in Londen biedt een Immune Plus Support Infusion. Dat is een infuus met vitamine C, aminozuren en zink, maar levert ook infuusjes op maat voor de kieskeurige cliënt.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sollis Health (@sollishealth) op

Voor wie ziek is, maar niet tussen het plebs aan de beademing wil liggen is er Sollis Health in Tribeca, waar een isolatiekamer met alles erop en eraan te boeken is (dit is het behandelgedeelte).

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door A I R I N U M (@airinum) op

Voor een gewoon mondkapje voelen de rijken zich ook al te goed. Het moet de Airinum Urban Air Mask 2.0 zijn, een wegwerpmasker à 69 dollar per stuk.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hammacher Schlemmer (@hammacherschlemmer) op

Een en ander wordt bij voorkeur gecombineerd met een persoonlijke luchtzuiveraar. Deze Hammacher Schlemmer & Co kost 150 dollar en claimt dezelfde technologie te gebruiken als ziekenhuizen toepassen en door NASA werd ingezet om de space shuttles fris te houden.

En handgel? Aesop’s Resurrection Rinse-Free Hand Wash (47 dollar voor een miniflesje) is volledig uitverkocht.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Reader's Digest (@readersdigest) op

Verder is de 'super tutor' erg in trek. Nu veel scholen dicht zijn, willen ouders niet dat hun bloedjes achterop raken. Daarom is de vraag naar elitedocenten die alle vakken kunnen geven enorm toegenomen: voor drie kwartier online kunnen ze al 300 dollar vragen en die prijs stijgt per dag. Op de foto de one and only Tiger Mum Amy Chua. En dan te bedenken dat wij het hier met onze Intelligente Lockdown toch ook niet onaardig redden.

Foto's (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in