The Rock is net even wat robuuster dan de klassieker.

Hermès pitcht 'm nogal rolbevestigend op mannen, maar hij zal ook vrouwen of andere smaken identiteit wel kunnen bekoren: The Rock.

Het betreft een wat robuustere versie van de klassieke Birkin. Die op zich zelfs zonder inhoud al vrij zwaar is, dus we houden ons hart vast voor dit nieuwe model, dat nog groter is en met meer ijzerwerk is getooid.  Er wordt maar één versie van uitgebracht.

Article continues after the ad

De tas debuteerde op de Hermès A/W 2022 show tijdens Paris Men’s Fashion Week. Hij heeft alle vertrouwde details, zoals de klep en bandjes met slotje, maar als extraatje een vak met een rits aan de buitenkant.

Ook is de vorm een beetje aangepast, om The Rock op één lijn te krijgen met de Haut à Courroies tas (de HAC was de eerste handtas ooit van Hermès). En verder is hij zoals gezegd hoger en breder dan het naar Jane genoemde model. Dat al berucht is qua schouderpijn en lamme armen, dus zeg niet dat je niet gewaarschuwd bent.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in