Het moet niet gekker worden!

Is dit nu duurzaam, het toppunt van verspilling van een mooie tas, ontzettend 'meta' of simpelweg extravagante aandachttrekkerij? Maak kennis met de Birkinstock van kunstcollectief MSCGF.

Article continues after the ad

De slipper heeft de bekende zool van kurk en rubber van de Duitse sandalenmaker en bandjes van in repen gesneden Birkin handtassen. Je weet wel, die van Hermès, waar een wachtlijst voor is en wiens prijs gelijk staat aan de staatsschuld van een klein land.

Dit speciale model is 'zolang de voorraad strekt' verkrijgbaar in vier versies: struisvogel, twee kleuren krokodil en taurillon clemence, er werden vier handtassen voor gekocht om te gebruiken. De slippers kosten € 62.830 en er zijn er al drie paar van verkocht.

Hermès noch Birkenstock is betrokken bij deze stunt. We vragen ons toch af of je als 'ironisch collectief' high fashion op deze manier kunt bespotten als je er tegelijk zoveel geld aan verdient.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in