Zin in een Weihnachtskonzert?

Zin in klassieke muziek? Omdat geen opname de magie van een liveconcert kan vervangen zet classic.nl regelmatig geweldige (live)streams van concerten klaar om thuis van te genieten. Het concept heet Concert in Huis.  

Article continues after the ad

Aanstaande zondag betreft het 't Weihnachtskonzert van het Sinfonieorchester Aachen, met het Ave Maria van Mascagni, maar ook Mozarts Exsultate Jubilate – Halleluja, delen uit Tschaikowski's Notenkraker en kerstliederen assorti. Glaasje glühwein erbij en je waant je in Wenen.  

Je logt in bij classicnl om de stream aan te schaffen, die is dan op zondag 20 december om 20:00 beschikbaar. Het concert duurt 80 minuten.

Concert in Huis is het nieuwe livestream platform van classicnl en founding partners Amsterdam Sinfonietta, philharmonie zuidnederland en Residentie Orkest Den Haag. Vanwege de coronamaatregelen is niet mogelijk om als publiek te kunnen genieten van concerten, terwijl veel mensen die behoefte wel voelen.

Concert in Huis is the next best thing. Je kunt live vanuit je huiskamer en tegen betaling van een kleine vergoeding concerten van Nederlandse toporkesten kunt bijwonen en video-on-demand concerten beleven. Omdat vele ensembles en orkesten door de coronaperikelen in zwaar weer zitten wordt er een kleine vergoeding gevraagd. Je mag zelf kiezen welk bedrag je wilt betalen, € 5, € 10 of €15.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in