Haru Mankai Sakura Curry, anyone?

In het zuiden van Japan is het Sakura Seizoen begonnen: daar bloeit de kersenbloesem al. De rest van het land volgt wat later en het is een mateloos populair fenomeen dat uitbundig wordt gevierd, als symbool van de wedergeboorte van de natuur.

Article continues after the ad

Nu houdt covid-19 ook in Japan huis, dus daar zal het Sakura Seizoen aanzienlijk meer ingetogen worden gevierd en er heen reizen is al helemaal lastig. Gelukkig levert de huidige Japan-hype genoeg kersenbloemproducten op om er ook thuis van te genieten, zoals…

Kersenbloesemcurry

De instant Haru Mankai Sakura Curry ziet er niet uit, maar afgaand op de omschrijving zou het best lekker kunnen zijn: kokosmelk, wortel, aardappel én natuurlijk kersenbloemblaadjes.

Er is Sakura-thee...

...en hoewel kersenbloesem nauwelijks geurt is er ook wierook van...

...en parfums assorti.

Je kunt aan de kersenbloesemcola...

...en voor wie klaar is met Dry January is er ook kersenbloesem whisky...

... en shoshu, gemaakt van Japanse kleefrijst en zoete aardappelen; het is een soort jenever met een alcoholpercentage van boven de 25%.

En je kunt natuurlijk ook altijd een kersenboompje in je tuin of op je balkon zetten of een paar takken binnen, voor het beter sakuragevoel. Yay voor de vroege lente!

foto's (c) Getty Images, iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in