En soms kun je er nog met een bootje varen óók.

Nog op zoek naar een fijn adresje om uitgebreid te borrelen of tafelen? Niets zegt zo heerlijk 'het is (bijna) zomer' als uitzicht op het water. Nouveau selecteerde fijne hotspots voor je, in het hele land. Zonnebril op, niets meer aan doen!

De Gulle Smid

 

Gelegen aan de Slinge kun je in de Gulle Smid een bootje huren, al dan niet met picknickmand. Het is ook een prima stop voor als je van wandelen houdt: rondom Winterswijk liggen prachtige routes. Bijkomen in het restaurant, op het terras, met een kaart vol streekproducten. 

Article continues after the ad

De Gulle Smid 

Papa's Beachhouse

Eigen strandje aan een groot meer in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp. Kaart: Ernest Hemingway meets Braziliaanse BBQ.

Papa's Beachhouse

De Zwarte Silo

In het Havenkwartier van Deventer vind je De Zwarte Silo, een graansilo uit 1924 waar het goed eten en drinken is. Loop meteen door naar de achterkant, waar het terras aan het water ligt.

De Zwarte Silo

't Schippersrijk

Aan het Uitgeestermeer vindt je 't Schippersrijk, een familiebedrijf met een heul goede keuken en een fijn terras aan het water. Heel leuk als extraatje: voor je lunch of diner een uurtje varen met The Rose. Krijg je trek van!

't Schippersrijk

De Tuin

De Tuin is een van de mooiste plekjes in Rotterdam. Aan de rand van het prachtige Kralingse Bos en direct gelegen aan de minstens zo mooie Kralingse Plas, gevestigd in een statig herenhuis uit 1867.

De Tuin

Bosbrasserie in de Sluis

Uitzicht over het Reindersmeer, gelegen in Nationaal Park Maasduinen, perfecte locatie om een wandeling omheen te plannen (rondje Reindersmeer is zo'n twee uur lopen). Staat bekend om de uitstekende koffie en de lekkere ijscoupes.

Bosbrasserie in de Sluis

Buutengaets

In Zeeland is er heel veel water om op uit te kijken, maar dat van Buutengaets in Sint-Annaland op Tholen solliciteert toch wel naar Mooiste Uitzicht Ooit, zeker bij zonsondergang.

Buutengaets

Beachclub Kaap Hoorn

Net buiten het centrum van Groningen vind je Beachclub Kaap Hoorn. Loungen, lekker eten en uitzicht over het Hoornsemeer.

Beachclub Kaap Hoorn

Op Zuid

Hip en industrieel: Op Zuid in de stad Utrecht, een bar en bistro met een terras aan de Vaartsche Rijn. De kaart is in New Yorkse stijl: veel aangeklede hamburgers en hippe happen. Je kunt er ook een sup of bootje varen arrangement boeken. 

Op Zuid

Puur Prince

Deze brasserie aan het water hoort bij Hotel Restaurant Princenhof aan de rand van dorp Earnewâld in Nationaal Park 'De Alde Feanen'. Lekker tafelen, ter plekke in een bed rollen en de zon zien opkomen over het water – aanrader.

Puur Prince

Openingsfoto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in