Puglia, de mooie streek in de hak van Italië, is hard op weg om de nieuwe hotspot te worden. Verschillende beroemdheden zoals Helen Mirren, Madonna, Ivanka Trump en Meryl Streep komen graag in het nieuwe Toscane.

Niet zo gek ook, want Puglia is een welvarende streek en staat bekend om de olijfolie, de azuurblauwe zee in Salento en de historierijke stad Lecce bomvol mooie restaurants.

Luxe

Verder stikt het van de luxe Masseria’s (oude boerderijen die omgetoverd zijn tot prachtige landhuizen met een lap grond erbij en een zwembad). Reden genoeg dus om wat mooie plekken uit te lichten. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ciao Italy 🌺👒👗 @peterhahnnederland

Een bericht gedeeld door Leontine Borsato (@leontineborsato) op

Eten

In de Italiaanse stad Matera vind je een verborgen parel: restaurant Vitantonio Lombardo. Om te beginnen is de locatie zeer bijzonder. Je dineert namelijk in een grot. Daarnaast wordt het diner bereidt op sterrenniveau. Het restaurant heeft namelijk een Michelinster. 

Article continues after the ad

 

Slapen

Romantiek en pure luxe vind je bij vijfsterrenhotel Masseria Don Luigi in de stad Savelletri Fasano. Het prachtige achttiende-eeuwse verblijf ligt op een landgoed (vol olijfbomen) aan zee. Het wordt ook gezien als een toplocatie om te trouwen. Meer informatie vind je hier

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

💚 Let it rain. 💚 #masseriadonluigi #buonasettimana #weareinpuglia

Een bericht gedeeld door Masseria Don Luigi (@masseria_don_luigi) op

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in