Meer trendy dan dit wordt het niet.

Kaarsrecht minimalisme in onderkoelde kleuren, op je kamer geen hoge stoelen of tafels, wel een tatami-mat op de vloer en als concessie voor westerse gasten: een bank. 

Normale bedden zijn er ook niet, je slaapt op een veredelde futon (zelfs Marie Kondo zou het vermoedelijk kaaltjes vinden).  

Article continues after the ad

Wel heb je er de beschikking over vier butlers in uniformen van Yohji Yamamoto op teensneakers. Die kunnen je zowel op een volmaakte theeceremonie trakteren...

...als op wilde cocktails in de minidisco ('de kleinste disco ter wereld!') met karaoke beneden. Welkom in het Trunk House!   

Trunk House is een hotel met welgeteld één slaapkamer in een 70 jaar oud voormalige geishahuis in Kagurazaka, een buurt die bekend staat als Little Kyoto vanwege de oude straatjes.

Het is het kleine zusje van het Trunk Hotel (met 15 kamers ook niet megagroot), een hotspot voor fashionista's. Het is dus één grote ruimte, maar je kunt er met zijn vieren slapen. Eten doe je beneden, waar ook de butlers en de kok redderen. 

En verder is het een droom in absoluut minimalisme, compleet met een houten hinoku badkuip...

...en rondleidingen door de wijk door een van de butlers die ook dienst doen als personal shoppers, oppas, DJ, barman, stylist en desgewenst ook therapeut.

Foto's (c) Trunk House

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in