Dagelijks openen er vele boetieks in Amsterdam, maar dit is er een in de categorie 'moet je naartoe!' Meet: Ruelle Sous Marin, waar je terecht kunt voor de meest stijlvolle boeketten, dito cadeautjes máár ook een heerlijk kop koffie (voor onderweg) scoort. En dat allemaal in hartje Amsterdam!

Nouveau's stylist Renske van der Ploeg raakte zo geïnspireerd door de bloemen op de toonbank van Helena Christensen's Butik in New York (ja, de toko van het oude Deense topmodel!) dat zij haar eigen bloemenboetiek mét coffee (voor onderweg) in hartje Amsterdam heeft geopend. 

Article continues after the ad

Wat je zoal bij Ruelle Sous Marin kunt kopen?

De meest mooie bloemen en boeketten natuurlijk, maar ook perfecte cadeaus voor de interieurliefhebber. En je hoeft niet altijd je portemonnee te trekken, laat je ook eens inspireren door de boetiek en drink er een koffietje, lees een boek of tijdschrift.

"Geen career switch, maar een career toevoeging. De combinatie van werken als freelance stylist en het runnen van mijn eigen bloemenboetiek valt op een natuurlijke manier steeds meer samen. Ik gebruik mijn bloemen vaak in (mode)producties waarvoor ik de (interieur)styling doe. Met een mooie reportage als resultaat, zoals de modeserie Zwierige Mode in de nieuwste Nouveau (editie 4/5 2019)," aldus Renkse van der Ploeg. 

Lees ook: Deze nieuwe hotspot in Amsterdam neemt je mee naar Bali

P.S. niet verkochte bloemen worden gedroogd en tot nieuwe boeketten verwerkt, voor die o zo fijne 70's feel in huis. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

After the snow #springfreshness @ruellesousmarin . . . #flowershop #flowers #flowerstagram #amsterdam #petitfleur

Een bericht gedeeld door Ruelle Sous Marin (@ruellesousmarin) op

Beeld: Instagram Ruelle Sous Marin

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in