Wat is het toch verleidelijk om na een feestje of gezellig etentje bij iemand thuis nog lekker te blijven hangen. Je wilt niet dat er een einde komt aan die heerlijke avond. En toch zijn daar ook regels voor.  

Want hoe fijn dat extra glas wijn ook is: je wilt de gastvrouw en/of gastheer, die misschien wil gaan slapen of opruimen, ook niet in verlegenheid brengen. 

Lees ook: Zo vertel je je gasten (netjes) dat het tijd is om te gaan

Was gezellig!
Volgens etiquette expert Thomas Blaikie is het beleefd om na een eetfeestje op een bepaald tijdstip naar huis te gaan. Het maakt daarbij wel uit of het etentje op een doordeweekse dag of in het weekend plaatsvindt. Doordeweeks hoor je uiterlijk om 22.30 uur afscheid te nemen, in het weekend is 23.15 uur een prima tijd.   

Zeker geen sterke drank
Blaikie beschreef deze 'feestregel' in zijn column in The Ladymagazine, naar aanleiding van een vraag van een van de lezers. Hij schreef in zijn column Modern Matters dat het het prettigst is als je op een 'natuurlijke manier' afscheid neemt. Onder andere door na de koffie het verzoek om nog een drankje te nemen vriendelijk af te slaan. En drink je nog wel iets - dan zeker geen sterke drank. 

Maar ik zit zo lekker...
"Als je geen richtlijn hebt wanneer je zou moeten vertrekken, heb je als gast vaak helemaal geen zin of energie meer om te gaan", aldus de connaisseur. "Zeker als de gastheer of -vrouw, die ook niet onbeleefd wil zijn, steeds iets blijft aanbieden. Terwijl het voor de host zelf misschien eigenlijk wel klaar is, of te druk. Dus sla gerust dat drank je af. Met elk extra glas dat je neemt, wordt de kans kleiner dat je aanstalten maakt om te vertrekken." 

Of beledig je ze juist?
Heel goed natuurlijk, om van tevoren al te bedenken wat een goede tijd is om te gaan. Maar wat ons betreft, ligt het er ook aan hoe goed je je gastheer en/of gastvrouw kent. Zijn het je beste vrienden, dan zijn ze misschien wel teleurgesteld als je dat laatste glas whiskey of wijn afslaat. De sfeer goed aanvoelen, daar draait het om! 

Bron: Country Living UK
Bron beeld: Emma Louise Photography

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in! 

Actrice Tippe Hedren (88) kroop weer in een rol voor de mysterieuze Gucci-commercial.

Ooit, voor ze beroemd werd als actrice in Hitchcocks The Birds en Marnie, was ze al model. Het was Gucci’s Alessandro Michele die haar nu castte als waarzegster in z'n sieraden- en horlogecommercial. Een rol die ze met verve speelt.

Family affair

Hedren is de moeder van actrice Melanie Griffith en oma van Dakota Johnson (dochter van Melanie en Don Johnson en inmiddels beroemd vanwege Fifty shades of Grey…). Dakota was eerder ook al eens model voor Gucci, in de campagne voor de geur Bloom. Tippi Hedren is trouwens niet de eerste iconische actrice die door Gucci wordt gecast. Vorig jaar nog schitterde Vanessa Redgrave (toen 79) in de Cruise campagne.