Wat is het toch verleidelijk om na een feestje of gezellig etentje bij iemand thuis nog lekker te blijven hangen. Je wilt niet dat er een einde komt aan die heerlijke avond. En toch zijn daar ook regels voor.  

Want hoe fijn dat extra glas wijn ook is: je wilt de gastvrouw en/of gastheer, die misschien wil gaan slapen of opruimen, ook niet in verlegenheid brengen. 

Lees ook: Zo vertel je je gasten (netjes) dat het tijd is om te gaan

Was gezellig!
Volgens etiquette expert Thomas Blaikie is het beleefd om na een eetfeestje op een bepaald tijdstip naar huis te gaan. Het maakt daarbij wel uit of het etentje op een doordeweekse dag of in het weekend plaatsvindt. Doordeweeks hoor je uiterlijk om 22.30 uur afscheid te nemen, in het weekend is 23.15 uur een prima tijd.   

Zeker geen sterke drank
Blaikie beschreef deze 'feestregel' in zijn column in The Ladymagazine, naar aanleiding van een vraag van een van de lezers. Hij schreef in zijn column Modern Matters dat het het prettigst is als je op een 'natuurlijke manier' afscheid neemt. Onder andere door na de koffie het verzoek om nog een drankje te nemen vriendelijk af te slaan. En drink je nog wel iets - dan zeker geen sterke drank. 

Maar ik zit zo lekker...
"Als je geen richtlijn hebt wanneer je zou moeten vertrekken, heb je als gast vaak helemaal geen zin of energie meer om te gaan", aldus de connaisseur. "Zeker als de gastheer of -vrouw, die ook niet onbeleefd wil zijn, steeds iets blijft aanbieden. Terwijl het voor de host zelf misschien eigenlijk wel klaar is, of te druk. Dus sla gerust dat drank je af. Met elk extra glas dat je neemt, wordt de kans kleiner dat je aanstalten maakt om te vertrekken." 

Of beledig je ze juist?
Heel goed natuurlijk, om van tevoren al te bedenken wat een goede tijd is om te gaan. Maar wat ons betreft, ligt het er ook aan hoe goed je je gastheer en/of gastvrouw kent. Zijn het je beste vrienden, dan zijn ze misschien wel teleurgesteld als je dat laatste glas whiskey of wijn afslaat. De sfeer goed aanvoelen, daar draait het om! 

Bron: Country Living UK
Bron beeld: Emma Louise Photography

Nét 67 geworden en poseren voor Playboy, je moet maar durven. Maar als je je fantastisch voelt en er nog immer prachtig uitziet, waarom dan ook niet?

Twee dagen terug onthulde ze het zelf via Instagram, dat ze thrilled was om het nieuws met ons te delen dat ze was geïnterviewd en gefotografeerd voor Playboy. In het interview vertelt ze over haar carrière (de Bond-film Live and let die, East of Eden, Dr Quinn, medicine woman), familie en dat ze zich op haar 67e beter voelt dan ooit. En ook sexier dan ze deed toen ze jonger was. ‘Toen dacht ik: o god, ik moet sexy zijn, maar hoe dan? Het geeft  een enorme vrijheid om zo lang te hebben geleefd als ik. Zoals mijn vader zou zeggen: ik zit comfortabel in m’n vel.’

Derde keer
Ze vertelt ook nog steeds wel eens te worden versierd. ‘Ik een ander leven, zeg ik dan. Maar vleiend is het wel ja. Ik bedoel, meestal ben je onzichtbaar op deze leeftijd. Als je jong bent, gaat het altijd maar om: kijk naar mij! Maar ik hoef niets meer te bewijzen.’ Het is trouwens niet de eerste keer dat Seymour in Playboy staat, de moeder van vier kinderen (oudste 36, jongsten 22) poseerde ook al in 1973 en 1987. Overigens houdt ze dit keer haar kleren aan. Het levert prachtige plaatjes op.

Slaat de actrice op haar 52e dan definitief een nieuwe weg in, namelijk die van modeontwerper? Het lijkt erop, gezien haar kersverse samenwerking met Gap.

Het is voor Sarah Jessica Parker, de actrice die, zonder twijfel geholpen door Carrie Bradshaw in Sex and the city, mode ademt, niet de eerste modesamenwerking. Maar dat ze nu voor Gap Kids deze collectie mocht ontwerpen, vindt de moeder van drie (tweeling Tabitha & Loretta van 8, en zoon James Wilkie van 15): “een cadeau. Ik hoop dat mijn stukken gekoesterd zullen worden door de kinderen die ze dragen, dat ze worden doorgegeven aan een volgende generatie en dat er prachtige herinneringen ontstaan tijdens het dragen.” Inspiratie haalde ze uit haar eigen jeugdherinneringen, als dochter uit een gezin van acht kinderen. Daar droeg iedereen elkaars kleren. “Het maakte niet uit of je een jongen of meisje was. Daar heb ik me met deze collectie ook echt op geconcentreerd: soepele kleding voor iedereen. Die kan worden doorgegeven en lang meegaat.”

Op veel van de items zijn konijntjes terug te vinden. Ook dat heeft een persoonlijke reden, omdat het bij de Parkertjes traditie is om op de eerste dag van de nieuwe maand ‘Rabbit, rabbit’ te zeggen voor geluk. “Deze collectie viert liefde, geluk en magie”, aldus SJP. En het moet gezegd: wát een leuke kleding! Als je al uit de kleintjes bent, zou je bijna weer…

Naast de kids collection heeft SJP ook een paar stukken voor moeders ontworpen. Zonder konijntjes, mét bloemen. Hier alvast een voorproefje, vanaf 1 maart is de collectie verkrijgbaar.

 

Beeld Gap.