25 ideeën voor een stijlvolle en smakelijke Oudjaarsavond.

Elke familie heeft zo zijn eigen tradities op Oudjaarsavond. Oliebollen en vuurwerk, bijvoorbeeld. Monopoly en sjoelen. Worstenbroodjes en saucijzenbroodjes, ook vaste constanten bij het aftellen naar 00:00.  

En afgaand op het aanbod in de supermarkten, wordt er ook nog altijd enthousiast met de gourmetpannetjes geschud. Wat al deze dingen gemeen hebben, is dat het ver ligt van een klassiek diner.

Heb je zin om het slagje verfijnder aan te pakken, dan is een Grand Entrée wellicht een leuk idee. Net als een Grand Dessert bestaat het uit kleine fijne hapjes, maar dan hartig en net wat meer 'culinair' dan tapas op tafel zetten.

Article continues after the ad

Bijvoorbeeld:

  • Kleine glaasjes gazpacho (koud) of pompoensoep (warm) met een selderijstengel erin
  • Stukjes meloen omwikkeld met rauwe ham
  • Kleine glaasjes garnalencocktail met avocado.
  • Blini's met gerookte zalm en zure room
  • Groene aspergetips met carpaccio
  • Minipasteitjes met stilton, appel en klein glaasje port erbij
  • Verse oesters
  • Spiesjes met minimozzarella, kerstomaatjes en basilicum
  • Fijngesneden aardbeien met een drupje balsamico
  • Kaasdomino's met een likje vijgenjam of chutney
  • Scampispiesjes bij een glaasje met meloenmousse
  • Mini-kipspiesjes met een dip van wasabimayonaise
  • Crostini met geitenkaas, walnoten en wat honing
  • Mini-clubsandwiches met krabsalade
  • Kuipjes met blauwe kaas, walnoten en een likje cranberryjam
  • Crudités met satésaus
  • Goud van oud: gevulde eitjes
  • Een glaasje met guacamole en groentechips om te dippen
  • Spiesjes met kleine blokjes gerookte zalm en mango
  • Wit casinobrood in vieren snijden, elk vierkantje beleggen met steak tartare, wat kappertjes en mosterdmayonaise
  • Wraprolletjes met carpaccio, pesto en rucola  
  • Puntzakjes met pastinaak en andere groentefrietjes
  • Hartige minimuffins met ham en kaas en een spicy tomatendip
  • Arancini: gepaneerde en gefrituurde bolletjes risotto
  • Hapjes van croissantdeeg opgerold met knoflookboter en rozemarijn

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in