Er zijn in Amsterdam een aantal nieuwe restaurants bijgekomen die je gewoon niet mag missen. Maar dan ook écht niet. Wij zetten ze op een rij!

1. La Grande Brasserie Bodon
Het restaurant, ligt als een verborgen parel, prachtig gelegen aan het water in Amsterdam-Zuid. Het restaurant en bijbehorende Apollo Hotel zijn grondig gerenoveerd. Het resultaat: een eclectische mix van de jaren twintig en zeventig, maar op een luxe en verfijnde manier. Chefkok Sahin (van o.a. L’Europe en Floor 17), heeft een klassiek Franse keuken, waarbij een aantal gerechten aan tafel bereid worden. Ik heb een waanzinnig lekkere ‘Fruit de Mer’ gegeten. Hoogtepunt van de kaart is de ‘niet te versmaden’ Canard a la Presse (3 dagen van te voren bestellen), die aan tafel wordt klaargemaakt. Klik hier voor meer informatie.

La Grande Brasserie Bodon, Apollolaan 2 Amsterdam  2. Nacarat
Midden in het centrum op de bovenste verdieping van warenhuis Hudson’s Bay vind je Nacarat. Het is een groot restaurant met glazen dak zodat je de zon kunt zien ondergaan, en met een aparte ingang voor als het warenhuis gesloten is. Ron Blaauw tekende voor dit restaurant en de chefkoks zijn Angelo Kremmydas, van Ottolenghi Londen en Yaniv Lenga van Pastis Tel-Aviv. Het eten is een mix van Israëlisch, Libanees en Turks. De gerechten (meses) zijn klein en betaalbaar, zodat je meerdere gangen kunt bestellen, en het eten met elkaar kunt delen. Denk aan cauliflower couscous, black tahini Tabbouleh en (mijn favoriet) roasted eggplant. Klik hier voor meer informatie. 

Article continues after the ad

Nacarat Rokin 49, Amsterdam   

3. Spingaren restaurant & proeflokaal
Je zou denken dat dit charcuterie restaurant alleen vlees serveert, maar juist de combinatie van pure vleeshouwersgerechten, verse vis en de vele verrassende groentegerechten maakt dit restaurant geschikt voor iedereen. Voor een snelle hap of juist voor een hele avond tafelen, het kan allebei. Nieuw is het flexibele reserveringssysteem, je krijgt korting als je op minder populaire tijden komt eten. Klik hier voor meer informatie.

Spingaren restaurant & Proeflokaal, Herengracht 88, Amsterdam

4. Bistro Zebra
Zin in een lokale bistro, probeer dan Bistro Zebra, gelegen in het hippe Amsterdam-Oost. Een kleine wisselende kaart met gerechten die passen bij het seizoen en waar zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van lokale producten. Het leukste is natuurlijk het verrassingsmenu vanaf € 30 voor 3 gangen. Tip: begin met een glas lokaal gebrouwen bier. Klik hier voor meer informatie.

Bistro Zebra, Valentijnkade 34, Amsterdam

5. Sushi Samba
Zien en gezien worden, tenminste daar staat Sushi Samba bekend om in de steden Londen en New York. Een hapje eten in je avondjurk? Dan ben je hier aan het juiste adres. De keuken is een mix van Japans, Braziliaans en Peruviaans. Het zeventiende eeuwse pand is onderdeel van Unesco, dus dineren doe je in stijl. Klik hier voor meer informatie.

Sushi Samba, Max Euweplein 64, Amsterdam