Wat gebeurt er als een voor een alle vrouwen van onze wereld verdwijnen…

Over de hele wereld gebeurt er iets vreemds als vrouwen in slaap vallen; ze worden langzaam omhuld met een coconachtig weefsel - en ze worden niet meer wakker.

Geheimzinnig virus
Maar als het weefsel dat hun lichaam omhult wordt aangeraakt of aangetast, worden de vrouwen agressief en enorm gewelddadig.

In het Amerikaanse stadje Dooling verspreidt het virus zich vanuit de vrouwengevangenis en gaat het over op alle gevangenen, met uitzondering van één. Er doen al snel verhalen de ronde over deze Evie, is ze een medische rariteit of het kwaad dat het virus veroorzaakt?

Ze vecht om wakker te blijven
De achtergebleven mannen in het stadje, overgelaten aan hun primaire instincten, raken slaags met elkaar terwijl de sheriff van Dooling, Lila Norcross, vecht om wakker te blijven. Ondertussen ontwaken de vrouwen die in slaap zijn gevallen in een compleet nieuwe wereld…

Article continues after the ad

Vader en zoon als schrijversduo
Meesterverteller Stephen King heeft meer dan vijftig romans op zijn naam staan en tientallen korte verhalen. Spanning, horror, fantasy, bovennatuurlijk; aan welk genre hij zich ook waagt, steeds weet hij wereldwijd miljoenen lezers aan zijn boeken gekluisterd te houden. Zoon Owen King schreef de roman Double Feature en publiceerde meerdere korte verhalen in o.a. de Boston Globe en de New York Times Book Review.

Doe mee... als je durft
Nouveau mag 5 x het boek Schone Slaapsters weggeven. Deze actie is gesloten!