Wie kun je nog vertrouwen als je geheugen je in de steek laat?

Loes den Hollander (1948) schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Aanvankelijk poëzie, later columns, daarna verhalen en ten slotte haar eerste boek. Toch kwam het nooit in haar op om van schrijven haar beroep te maken, omdat ze zich helemaal richtte op haar carrière in de gezondheidszorg.

Article continues after the ad

Dat veranderde toen ze in 2001 een verhalenwedstrijd won. Vanaf dat moment ging er voor haar gevoel een luik in haar hoofd open waar een onstuitbare lading teksten achter zit die zich allemaal verdringen om te worden opgeschreven. Toen ze in 2006 haar carrière als directeur van een gezondheidszorginstelling beëindigde, vond ze vrijwel tegelijk een uitgever voor Vrijdag, haar eerste literaire thriller. Daarna volgde al snel het zinderende Zwanenzang en sindsdien is schrijven haar voornaamste bezigheid. Ze publiceerde al talloze thrillers, de nieuwste is 'Wacht maar af'.

Waar gaat 'Wacht maar af' over?
Het leven van Franka is totaal veranderd. Er zijn weken voorbijgegaan waarvan ze zich niets herinnert. Ze ontdekt dat haar moeder is overleden en haar man gedraagt zich ineens erg afstandelijk. Langzaam bekruipt haar het akelige gevoel dat niet álle veranderingen aan haar hersenletsel toe te schrijven zijn. Interessant als achtergrond: in maart 2018 werd Den Hollander opgenomen met een hersenaneurysma, waar ze na revalidatie van is hersteld.De Crime Compagnie

Doe mee & win!
Nouveau mag 5 x een e-book weggeven. Vul onderstaand formulier in en wie weet ben jij een van de gelukkigen. Deze winactie is gesloten!