Kijktip: alle blikken gericht op Roermond.

De een kijkt en wordt oprecht gegrepen, de ander kijkt en giechelt intussen snaaks op Twitter – The Passion is hoe dan ook een televisie-event dat verbindt en euh, goddelijke afleiding biedt van all things corona.

Wat en waar?

De elfde editie van het paasevenement wordt live uitgezonden vanuit Roermond op Witte Donderdag 1 april. Nieuwe en actuele elementen zorgen dat de 11de editie vertrouwd én vernieuwend wordt.  

Trijntje: 'Dit is hilarisch, veertigers die doen alsof ze verstand hebben van social media.' 

Article continues after the ad

Met een zeer gevarieerde cast, een virtuele processie en een duidelijke oproep om voor anderen klaar te staan: #ikbenervoorjou. Voor het eerst worden er Engelstalige nummers in het Nederlands gezongen. The Passion is te zien op donderdag 1 april om 20:35 uur op NPO 1.

Euh, Witte Donderdag?

Witte Donderdag is in het christendom de donderdag voor Goede Vrijdag, waarop het laatste avondmaal van Jezus Christus met zijn apostelen en de instelling van de eucharistie wordt herdacht.

De eucharistie is een heilige maaltijd, waarin christenen Jezus herdenken. Zij geloven dat de joodse man Jezus van Nazareth hen de weg naar God wijst. Door hem in herinnering te roepen, komt hij weer een beetje bij hen.

Wie doen er mee in The Passion?

Freek Bartels en Trijntje Oosterhuis vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in The Passion.

De Verteller is Humberto Tan. Acteurs Leo Alkemade en Tygo Gernandt vertolken de rollen Petrus en Pilatus. Artiest Rob Dekay kruipt in de huid van Judas en presentator  Anita Witzier haalt als verslaggever verhalen uit het hele land op en doet verslag van de virtuele processie.

Hoe zit het met #ikbenervoorjou?

Met het thema van The Passion ‘Ik ben er voor jou’, wil de KRO-NCRV een oproep doen aan kijkers om voor de ander klaar te staan. Daarvoor haalt verslaggever Anita Witzier in de komende editie van The Passion uit het hele land verhalen op om mensen nog meer met elkaar te verbinden.

(c) Roger Neve / DPG Media Nouveau 2021

Anita Witzier: “Dit thema is juist nu heel relevant. Omkijken naar de mensen om je heen is iets wat mij zeker aan het hart gaat en ik hoop dat we mensen kunnen inspireren en hoop kunnen geven. Ik vind The Passion een prachtig evenement van KRO-NCRV waarmee we mensen hoop en inspiratie willen geven. Daar heb ik heel veel zin in.”

Verder nog iets?

Dit jaar is Roermond de gaststad van The Passion waar een spectaculair decor met live orkest, de afwisseling van locaties en de vele bekende nummers zorgen voor spektakel.

Omdat fysieke aanwezigheid van publiek in Roermond dit jaar vanwege corona niet mogelijk zal zijn, wordt The Passion interactiever en kun je via The Passion onderdeel zijn van de 11de editie van het paasevenement.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in