Michael Palin, Terry Gilliam, Terry Jones, Graham Chapman en John Cleese
Michael Palin, Terry Gilliam, Terry Jones, Graham Chapman en John Cleese

Andere Pythons in diepe rouw...

Acteur, schrijver en regisseur Terry Jones, bekend van vele Monty Python-successen, is op 77-jarige leeftijd overleden, zo heeft zijn familie bekend gemaakt. Hij regisseerde de meest geliefde producties van de groep, waaronder Life of Brian (ook bekend als 'de grappigste film ooit')...

...en stond bekend om de vele vrouwenrollen die hij speelde, zoals hier in The Meaning of Life (met rechts Eric Idle).

Article continues after the ad

Jones werd geboren in Wales, groeide op in Surrey en leerde tijdens zijn studie in Oxford Michael Palin kennen. In 1969 brak hij door met Palin, Graham Chapman (hij overleed in 1989), John Cleese, Eric Idle en de Amerikaanse animator Terry Gilliam.

Terry leed sinds 2016 aan een zeldzame vorm van PPA dementie die uitgerekend de luidruchtigste Python van zijn spraak beroofde. Hij is thuis overleden, omringd door zijn familie. "We hebben allemaal een vriendelijke, grappige, warme, creatieve en oprecht liefdevolle man verloren, wiens compromisloze individualiteit, niet-aflatende intellect en buitengewone humor miljoenen mensen gedurende zes decennia heeft laten genieten."

De familie voegt eraan toe blij te zijn ze hem zo lang hebben mogen kennen en met hem mee hebben mogen leven in zijn leven dat "'Liefdevol geglazuurd was met glucose', zoals hij zelf zei." Jones laat twee kinderen achter met zijn eerste vrouw Alison Telfer en in 2009 nog een met zijn tweede vrouw, Anna Soderstrom.

Terry's collega's hebben inmiddels met droefheid gereageerd op zijn overlijden, deze foto is uit 2014. 

 

 

 

Dit is vermoedelijk Terry's beroemdste creatie: Mr. Creosote, die maar blijft dooreten en uiteindelijk bezwijkt aan een láátste hapje. 

Foto's © Getty Images, Hollandse Hoogte, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in