Prachtige miniserie over vrouwelijke baanbreker Madam Walker.

Kersvers op Netflix: Octavia Spencer in de miniseries 'Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker'. Die laatste leefde van 1867 tot 1919 en begon als wasvrouw Sarah Breedlove, maar ontpopte zich als ondernemer in haarproducten tot de eerste vrouwelijke selfmade miljonair.

Wat een ongekende prestatie is, want als Afro-Amerikaanse vrouw rond de vorige eeuwwisseling had ze bepaald geen wind mee. Het maakte van Madam Walker een groot rolmodel, die andere vrouwen leerde hoe ze een budget moesten maken en hun eigen zaak konden beginnen om financieel onafhankelijk te worden.  

Article continues after the ad

Niet alles aan Self Made is even briljant, maar Octavia is de absolute ster van de show, die er toch een fascinerende, inspirerende serie van maakt. Aanrader voor wie even niet aan alle nare dingen van dit moment wil denken, maar zich, al is het maar een aflevering lang, wil richten op iets hartverwarmends en goeds.

Foto's (c) Netflix 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in