'Waarom loopt die mevrouw met een eenhoorn-ballon?'

Vanaf vanavond te zien: het nieuwe SBS6-programma 'Uit het leven gegrepen: Erasmus MC'. Hierin dompelt presentatrice Leonie ter Braak zich een paar maanden lang onder in de wereld van het Erasmus MC.

Article continues after the ad

Op wie wacht die meneer met zijn mobiele infuus? Waarom kijken mensen daar zo opgelucht? En waarom loopt die mevrouw met een eenhoorn ballon? Ze spreekt deze mensen aan in de centrale hal en ontdekt de mooie en ontroerende verhalen.

Het Erasmus MC is een wereld met ruim 15.000 medewerkers, waar jaarlijks meer dan een half miljoen patiënten langskomen en waar allerlei verhalen achter schuil gaan. Leonie ontmoet verschillende mensen waaronder een man die een ernstige longziekte heeft en op de eerste plek staat van een longtransplantatielijst.

Ook leert ze een 2-jarige jongen kennen die als een van de jongste kinderen in Nederland een harttransplantatie heeft ondergaan. Daarnaast neemt Leonie een kijkje op diverse afdelingen en mag ze bij verschillende behandelingen aanwezig zijn. Naast de zware en emotionele verhalen spreekt ze de bezoekers en medewerkers ook over luchtige en grappige onderwerpen. En hoe moeilijk de situaties zijn, iedereen probeert kracht te vinden en positief te blijven in deze omstandigheden.

Uit het leven gegrepen: Erasmus MC is vanaf dinsdag 10 november om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in