The Joy Of Painting is nu een cultfenomeen.

De krullen (het was een permanent!), de eekhoorn die in zijn borstzak woonden, de hypnotiserende zachte stem, de blijmoedige uitspraken en de manier waarop hij in een half uur een landschapje schilderde...

… hebben van Bob Ross een cultfenomeen gemaakt dat het goed doet in coronatijden: iedereen kan wel wat zachtheid gebruiken.  

Article continues after the ad

Vanaf 1982 gaf hij tien jaar murmelend schilderles op televisie met als uitgangspunt: iedereen kan schilderen.

‘Look around. Look at what we have. Beauty is everywhere − you only have to look to see it’

Zijn werk was te kitsch voor de kunstwereld, maar was (en is) mateloos populair bij fans en aspirerende Bob Ross'ers die óók wilden leren schilderen volgens de nat-in-nat-techniek.

‘It’s your world, you can do whatever you want’

De schilder overleed 25 jaar geleden aan lymfeklierkanker, maar heeft door herhaling op Vice en zijn eigen kanaal op YouTube een heel nieuw publiek bereikt, zodat iedereen meteen weet over wie het gaat.

Museum MORE in Gorssel wijdt als eerste museum ter wereld een solotentoonstelling aan de nog steeds immens populaire schildercoach en culticoon. Bob Ross; Happy painting is te zien in Museum MORE van 8 november 2020 tot 11 april 2021.

Vooraf tickets kopen, de kaartverkoop begint op 4 november (afhankelijk van de persconferentie met de evaluatie van de huidige coronarichtlijnen. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in