Stilleven met kazen door Floris Claesz. van Dijck, ca. 1615 © Rijksmuseum
Stilleven met kazen door Floris Claesz. van Dijck, ca. 1615 © Rijksmuseum

Dineren als in de 17de eeuw, op een schitterende locatie.

Wat stond er zo'n 400 jaar geleden op het menu? En hoe geef je daar een moderne draai aan? Onder het motto 'Proef de Gouden Eeuw' verzorgen chefkok Erwin Hendriks van NH Catering & Events en Onno Kokmeijer (twee Michelinsterren en founder van de Westfriese Tafel) samen op 21 en 22 november een exclusief diner in de zeventiende-eeuwse Schutterijzaal van het Westfries Museum.

Article continues after the ad

Het Westfriese product en de Gouden Eeuw staan deze avonden centraal, maar dan in Michelinstijl: de kans in klein dat 17de eeuwse gerechten als gort in karnemelk of worst met grutten langskomen

Stilleven met kalkoenpastei door Pieter Claesz., 1627 © Rijksmuseum

Het menu is geïnspireerd op de vaste collectie van het Westfries Museum én de tijdelijke expositie ‘Koele Wateren’ met werken uit het Rijksmuseum Amsterdam. Voorafgaand aan het diner krijgen gasten een persoonlijke toelichting door Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum en worden zij rondgeleid door het museum van de Gouden Eeuw.

Het Gouden Eeuw arrangement omvat:

• Toegang tot het Westfries museum, inclusief de tijdelijke tentoonstelling uit het Rijksmuseum 'Koele wateren'

• Exclusieve avondopenstelling van het museum voor de 40 dinerende gasten

• Exclusieve toelichting op de topstukken door een expert

• 5-gangen 2 Michelin sterren diner geïnspireerd op de werken uit het museum, volledig bereid met streekproducten uit  West-Friesland

• Drankenarrangement

Het diner vindt plaats op donderdag 21 en vrijdag 22 november 2019 in het Westfries Museum in Hoorn. Aanvang 18.30 uur. Kaarten a € 197,50 per persoon zijn verkrijgbaar via goudeneeuwdiner@nh-catering.nl.

Foto's © Oneindig Noordholland, NH Catering & Events

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in