Wát een lief initiatief van de radiozenders.

Radio in de buurt? Zet 'm morgenochtend lekker hard en gooi ook gerust even de ramen open: Nederlandse ochtendshows draaien op vrijdag 20 maart om 8.45 uur gelijktijdig het nummer 'You'll Never Walk Alone' van Gerry & The Pacemakers.

Sander Hoogendoorn van BNNVARA-ochtendshow Sanders Vriendenteam op 3FM opperde dit idee dinsdagochtend bij zijn collega Jeroen Kijk in de Vegte van NPO Radio 2. Andere radiostations als Veronica, NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO Radio 4, NPO Radio 5, Radio 10 en 100% NL zijn enthousiast en doen vrijdag mee.

Article continues after the ad

Sander: "Deze crisis laat zien dat het mensen bij elkaar brengt. We moeten met zijn allen, Mark Rutte zei het al, de schouders eronder zetten om hieruit te komen. Toen dacht ik, kunnen we niet met alle ochtendshows van Nederland op dezelfde tijd een plaatje draaien? De suggestie om voor You'll Never Walk Alone te kiezen is omdat het kan slaan op mensen in de zorg, mensen die ziek zijn of even niet naar buiten kunnen."

Voor wie alvast even wil inzingen: deze musicalsterren namen samen (maar op veilige afstand!) het nummer alvast op en het klinkt móói! 

Foto's (c) iStock en Kasper van Steveninck

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in