Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Allemaal naar Bros, de eerste all gay rom-com

Een heerlijke komedie, nu in de bioscoop. Leuke nieuwe film-alert: Bros draait vanaf nu in de Nederlandse bioscopen, en dat is toch wel een heel bijzondere romantische komedie. Het is namelijk de eerste door een grote studio gemaakte rom-com over twee homomannen. Geschreven door Billy Eichner, di...

Allemaal naar Bros, de eerste all gay rom-com

Een heerlijke komedie, nu in de bioscoop.

Leuke nieuwe film-alert: Bros draait vanaf nu in de Nederlandse bioscopen, en dat is toch wel een heel bijzondere romantische komedie.

Het is namelijk de eerste door een grote studio gemaakte rom-com over twee homomannen. Geschreven door Billy Eichner, die ook de hoofdrol speelt. En je misschien kent van American Crime Story: Impeachment of American Horror Story.

Ook achter de camera's zijn er grote namen betrokken bij Bros, het verhaal van twee onafhankelijke mannen die besluiten nu echt voor een serieuze relatie te gaan. Regisseur Nicholas Stoller en producent Judd Apatow maakten eerder onder andere Bridesmaids en The 40-Year-Old Virgin samen.

De eerste berichten uit de VS zeggen dat het een waanzinnig leuke film is, mét een historisch randje dus. Niet alleen is het voor het eerst dat een grote filmstudio het aandurft om een film over twee verliefde mannen te maken. Ook worden alle rollen in de film gespeeld door mensen uit de LGBTQ+-gemeenschap. Dus óók de heterorollen.

Dat maakt het dubbel zo leuk om naar Bros te gaan: enerzijds ga je naar een grote rom-com en krijg je eens iets anders voorgeschoteld dan 'boy meets girl'. Anderzijds steun je de LGBTQ+-gemeenschap er erg mee. Meer verkochte kaartjes geeft namelijk maar aan dat het hele publiek klaar is voor een film over twee mannen, twee vrouwen, twee wat dan ook. En daardoor kunnen er méér van dit soort films gemaakt worden.

Wat dat betreft heeft conservatief Amerika het flink laten afweten voor Bros. Nu maar hopen dat er in Europa wél veel mensen de bios voor induiken.

Beeld: Universal Pictures

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in