Eén ding is zeker: zonder NewFysic-coach Nicole was het niet gelukt. Nouveau's Kim had een jaar de tijd om tien kilo af te vallen, maar drie maanden later is het al bijna zover. 

En dan is er dus niets nieuws meer te melden, anders dan 'Yes, I can!' Tijd voor de laatste vlog, met tips uiteraard.

Hoe blijf ik op gewicht?
Want slimme adviezen zijn geen overbodige luxe als je ook op gewicht wilt blijven. En dat wil ik! Want anders heb ik voor niets die appeldag in het zwembad (geen pretje tussen de frikadellen, zie vlog 1) doorstaan. Maar over het algemeen heb ik totaal niet het gevoel gehad dat ik moest afzien. Ik dacht wel twee keer na op momenten dat ik normaliter was doorgegaan met opscheppen. Had ik echt nog trek? Negen van de tien keer niet. Het was zelfs geen kwelling als vriendlief 's avonds op de bank chocola zat weg te werken (hij wel): hé, dacht ik dan, normaal had ik nu ook tien pindarotsjes / chocola-caramel / een halve Tony Chocolonely op. En miste ik het? Nee. Dat verbaasde me nog het meest. 

Bekijk ook: 'Dit weegmoment vergeten we even... En wat kost dat nou, afvallen met NewFysic?'

Article continues after the ad

Dat werkt aanstekelijk...
Ook verrassend: dat mijn vriend ineens mijn gezonde levensstijl heeft overgenomen. Hopelijk blijft hij nog wel een beetje een chocoladeverslaafde, gewoon voor de gezelligheid, maar ook hij kiest vaker voor een salade (en dat is echt geen straf, check de vlog maar) en hij is zelfs begonnen met hardlopen. Vriendinnen zijn ook van start gegaan met NewFysic - één van hen is in twee maanden al ruim 10 kilo kwijt, ik vind het zo knap, korte metten maken met je 'oude' zelf - of zijn zonder bestaand dieet begonnen met minder suiker en minder vet eten. 'Ik zit meteen beter in mijn vel!', jubelde een vriendin al na zeven dagen gezond eten. Herkenbaar, zo snel gaat dat.

Trots op je curves? Gelijk heb je!
Laat ik voorop stellen: zolang je gezond bent (dat vind ik wel heel belangrijk, dat je jezelf geen hartinfarct eet), maakt het niet uit hoeveel je weegt. Trots op je curves? Gelijk heb je! Ik kan alleen voor mezelf spreken. Ik heb mezelf afgevraagd toen ik in de spiegel keek in december: ben ik dit? Wil ik dit? Elk jaar een beetje aankomen, waardoor ik nu 5 (het bleek 10...) kilo te zwaar ben? Als ik het accepteer, moet ik vanaf nu niet meer zeuren. En anders moet ik er nu tegenaan. Dat heb ik gedaan, en met zo'n leuke coach als Nicole van NewFysic heb ik echt geluk gehad.

Kom maar op met die fotoshoot
Zij is ook degene die in deze vlog aangeeft hoe (gemakkelijk) je op gewicht kunt blijven. Superhandig om te weten, want nu begint het natuurlijk pas. En ik? Ik ga een fotoshoot regelen om mezelf cadeau te doen. Stralen voor de camera in alle kleren die te klein waren, haha! Ik verheug me nu al. Veel liefs en bedankt voor jullie steun, lieve woorden en peptalks, die maakten het verschil!