Aan de Nederlandse kust struikel je over de strandtenten, maar de kwaliteit van de Rivièra is soms ver te zoeken. Bij deze fijne plekken aan zee, vouwen wij graag ons badlaken uit. 

Sergio aan het strand

Als Sergio Herman iets nieuws doet, spitsen wij onze oren. Afgelopen jaar opende hij Air Republic in Cadzand. Vlak naast zijn restaurant Pure C, staat nu een stoer, laagdrempelig (echt, Sergio?) restaurant mét een take-away-café.

Daar bestel je een drankje of licht gerecht om op het ruime terras of met je voeten in het zand te nuttigen.

www.air-republic.com

Luxe sfeer

De brede loungebedden, huischampagne (M&C) en naam, Royal, doen vermoeden dat het goed toeven is aan de brede kust van Hoek van Holland.

Hier trekt dan ook heel Rotterdam naartoe voor verkoeling bij tropische temperaturen. Dat zorgt voor een gemêleerd publiek.

Heerlijk als je lekker mensen wilt kijken vanaf je luxe matras.

www.beachclubroyal.nl

Hijs de vlag

In Noordwijk begrijpen ze al een tijdje dat een bezoek aan zee heel goed hand in hand gaat met luxe en kwaliteit.

Beachclub Breakers van Hotel Huis ter Duin heeft een stijlvol,  goed restaurant als je even de schaduw op wilt zoeken.

Lig je liever in de zon? Hijs het vlaggetje aan je windscherm als je toe bent aan een versnapering en de bediening is binnen een mum van tijd bij je.

www.breakersbeachhouse.nl

Barefoot chique

Piet Boon richtte Hemingway’s in Bergen aan Zee in en dat is een lust voor het oog.

Die stijlvolle sfeer wordt doorgetrokken in de keuken. Mooie gerechten met zo veel mogelijk streekproducten van het seizoen. Kraakvers en geweldig bereid.

De drankkaart doet Hemingway eer aan met een rijke hoeveelheid Gin Tonics. Die smaken O zo heerlijk met de zon in het glas.

hemingwaysbeach.nl

Het oog wil ook wat

Val niet in een ‘tourist-trap’ aan de lange Scheveningse kustlijn. Ga richting het noorden, Het Zwarte Pad op. Daar zitten een paar uitstekende strandtenten waar Barbarossa de mooiste van is.

Licht hout, marineblauw en verfijnde styling. Hier eet je het ultieme beachfood: flammkuchen, maar ook een geweldige kingkrab. Reden om vaker terug te gaan.

www.barbarossabeach.nl

Bonustip: New Kid on the Beach: Manta Beach

Wij hadden het nog niet eerder gezien; een heuse kas op het strand. Zeker als de zon in de zee zakt, is deze plek daardoor onovertroffen. Sinds dit jaar zitten ze op het Scheveningse Zwarte Pad.

De kaart is vriendelijk geprijsd en er heerst een heel fijne, relaxte sfeer. Ook belangrijk: Goede stoelen en hoge tafels om met vrienden nog één drankje te doen.

www.mantabeach.nl

Beeld: Tripadvisor

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Een speak easy restaurant. Dat wilden Peter Gast en Jacqueline van Liere nou eens neer zetten. Een mysterieus concept waarvoor je een scancode moet hebben om binnen te komen. Immers: “exclusiviteit is het nieuwe zwart”. Nouveau's Wies en Claudia proeven voor.

We staan voor een onooglijke deur in de Amsterdamse binnenstad en vragen ons af: zijn we hier wel goed?

Maar de deur zwaait open op onze scancode, en we stappen binnen in een velours ingerichte bar, de muur is behangen met wijnflessen. We wanen ons bijna in de jaren ’20 van de vorige eeuw (waar in speak-easy’s illegale drank geconsumeerd kon worden).

Achter de bar is een nog grotere verrassing: een smaakvolle jazzclub wat een restaurant blijkt te zijn. Denk: veel fluweel, intieme zitjes en vooral veel sfeer.

En vier kookplateau’s. Want daar staan Peter en zijn keukenbrigade de culinaire sterren van de hemel te koken. Deed hij ook al bij 't Schulten Hues in Zutphen, maar dit, deze sprak easy, is zijn échte droom.

Je kunt a la carte eten, maar ook een gastronomisch menu van € 75 volgen, waarbij je verrast wordt door wel 10 à 14 kleine gerechten. Met een hoofdrol voor Nederlandse producten, en veel ‘uit het veld’.

Jacqueline doet de wijnen, en schenkt waar de gast van houdt (de Gastjes vinden een wijnarrangement vaak geen recht doen aan de gangen). De bediening is meegekomen uit Zutphen en omgeving, en daardoor ontwapenend aardig.

Graphite is een restaurant voor maar 20 personen, en dat vergroot de intieme sfeer. Wij van Nouveau zeggen: het is een beleving, bijna kooktheater. Liever voor een lagere prijs de culinaire vruchten van Peter plukken? Op zaterdag is er lunch.

www.graphite.amsterdam

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Ook Noord-Nederland moet vanaf maandag écht weer aan de slag. Maar het belooft dit weekend goed weer te worden, dus trekken wij het vakantiegevoel gewoon nog even door. Bij deze restaurants in 't Gooi kan dat.

1. Genieten in de binnentuin van Acquavite, Naarden-Vesting

Alleen al voor de locatie in de Promers Kazerne een bezoekje waard. Bij mooi weer is de binnentuin een oase van rust waar het optimaal genieten  is van de kookkunsten van de chefs.

Naar de website

2. Kantje pikken bij The Harbour Club, Vinkeveen

Met zo veel schuiten per hoofd van de plaatselijke bevolking werd het wel tijd voor een Harbour Club aan de Vinkeveense Plassen. Het concept is al beproefd in Rotterdam en Amsterdam; goede wijnen (bij voorkeur met bubbels), oesters, vis en vlees van hoge kwaliteit geserveerd in een stijlvolle sfeer.

Niet te stijfjes gelukkig, maar modern met klasse. Je kan er prima met de auto komen, maar liever leggen we, als het weer het toelaat, de boot aan de steiger waar plaats is voor wel 20 sloepen. 

Naar de website

3. Smaakexplosies bij Wimmy van The Red Sun, Blaricum

Eigenaresse Wimmy Hu ging in 2013 met sabbatical en is nu gelukkig weer terug op het oude nest in Blaricum met een buslading energie en inspiratie. Het interieur is modern en mondain en Domain Laroche bottelde zelfs een Premier Cru Chablis, speciaal voor The Red Sun.

Die combineert fantastisch met de smaakexplosies op de kaart. Verder hebben wij door de sushibar van 9 meter lang en 10 chefs in de open keuken meer dan genoeg redenen voor een reünie. Welkom terug!

Naar de website

4. Quisine Traditionelle bij Eten bij Sidney, Hilversum

Als iemand de klappen van de culinaire zweep kent, is het Sidney Heinze. Van Michelinster bij Tante Koosje naar faillissement bij Bordjes. Maar hij is alweer een tijdje terug gelukkig.

Bij ‘Eten bij Sidney’ in Hilversum staan traditionele gerechten op de kaart geïnspireerd op de Franse keuken: Cuisine traditionelle. Sidney heeft er weer zin in en zijn vrouw Michelle ook. Samen geven ze dit historische pandje in het centrum van Hilversum weer glans.

Naar de website

5. Heerlijk aan het water bij AIM, Loosdrecht

Het is de eerste zomer aan het Loosdrechtse water voor Restaurant AIM. En wat voor zomer. Hier geen haastige sfeer of dicht op elkaar, maar ruimte, rust en heerlijke combinaties op je bord.

De Jamaicaanse ‘surf & turf  van langoustine en runder short ribs is onovertroffen. Daar gaan we steeds weer voor terug. 

Naar de website

Vanzelfsprekend is het bij deze restaurants goed toeven als je even behoefte hebt aan een gezonde dosis vakantiegevoel. Veel plezier!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in