Aan de Nederlandse kust struikel je over de strandtenten, maar de kwaliteit van de Rivièra is soms ver te zoeken. Bij deze fijne plekken aan zee, vouwen wij graag ons badlaken uit. 

Sergio aan het strand

Als Sergio Herman iets nieuws doet, spitsen wij onze oren. Afgelopen jaar opende hij Air Republic in Cadzand. Vlak naast zijn restaurant Pure C, staat nu een stoer, laagdrempelig (echt, Sergio?) restaurant mét een take-away-café.

Daar bestel je een drankje of licht gerecht om op het ruime terras of met je voeten in het zand te nuttigen.

www.air-republic.com

Luxe sfeer

De brede loungebedden, huischampagne (M&C) en naam, Royal, doen vermoeden dat het goed toeven is aan de brede kust van Hoek van Holland.

Hier trekt dan ook heel Rotterdam naartoe voor verkoeling bij tropische temperaturen. Dat zorgt voor een gemêleerd publiek.

Heerlijk als je lekker mensen wilt kijken vanaf je luxe matras.

www.beachclubroyal.nl

Hijs de vlag

In Noordwijk begrijpen ze al een tijdje dat een bezoek aan zee heel goed hand in hand gaat met luxe en kwaliteit.

Beachclub Breakers van Hotel Huis ter Duin heeft een stijlvol,  goed restaurant als je even de schaduw op wilt zoeken.

Lig je liever in de zon? Hijs het vlaggetje aan je windscherm als je toe bent aan een versnapering en de bediening is binnen een mum van tijd bij je.

www.breakersbeachhouse.nl

Barefoot chique

Piet Boon richtte Hemingway’s in Bergen aan Zee in en dat is een lust voor het oog.

Die stijlvolle sfeer wordt doorgetrokken in de keuken. Mooie gerechten met zo veel mogelijk streekproducten van het seizoen. Kraakvers en geweldig bereid.

De drankkaart doet Hemingway eer aan met een rijke hoeveelheid Gin Tonics. Die smaken O zo heerlijk met de zon in het glas.

hemingwaysbeach.nl

Het oog wil ook wat

Val niet in een ‘tourist-trap’ aan de lange Scheveningse kustlijn. Ga richting het noorden, Het Zwarte Pad op. Daar zitten een paar uitstekende strandtenten waar Barbarossa de mooiste van is.

Licht hout, marineblauw en verfijnde styling. Hier eet je het ultieme beachfood: flammkuchen, maar ook een geweldige kingkrab. Reden om vaker terug te gaan.

www.barbarossabeach.nl

Bonustip: New Kid on the Beach: Manta Beach

Wij hadden het nog niet eerder gezien; een heuse kas op het strand. Zeker als de zon in de zee zakt, is deze plek daardoor onovertroffen. Sinds dit jaar zitten ze op het Scheveningse Zwarte Pad.

De kaart is vriendelijk geprijsd en er heerst een heel fijne, relaxte sfeer. Ook belangrijk: Goede stoelen en hoge tafels om met vrienden nog één drankje te doen.

www.mantabeach.nl

Beeld: Tripadvisor

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Morgenavond is het weer zover! Voor ons is dit één van dé momenten die het feestseizoen inluidt: Turn on the Lights bij de Bijenkorf op de Dam.

De lichttheatershow die afgesloten wordt met vuurwerk is magisch als je het ons vraagt. Als die 600.000 (!) duurzame LED-lampjes aangaan op de gevel van het warenhuis, wanen wij ons weer even als kind dat voor het eerst de kerstboom ziet.

Zorg dat je er om 18:30 bent om niets te missen. Ook leuk: De Bijenkorf blijft deze avond tot 22:00 open. Kunnen we meteen even shoppen.

De etalage staat dit jaar helemaal in het teken van Bobbie de Beer, nostalgie ten top!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

I think I’ve died and gone to heaven. Dat was onze gedachte bij het betreden van de fonkelnieuwe Bar Bitterbal in de Amsterdamse Utrechtsestraat. Een bar helemaal bedacht rondom onze favoriete guilty pleasure.

Met niche-restaurants als The Avocado Show en Soup en zo, was het en kwestie van tijd voordat Neerlands’ bekendste frituursnack op het voetstuk gehesen werd, als je het ons vraagt.

De keuze is reuze

Natúúrlijk vind je er de kalfsbitterbal en rund van het beste soort, maar de menukaart grossiert verder in luxe varianten als pekingeend, kreeft en vega-versies met vier kazen & tomaat, zwarte truffel en de onvolprezen rode bietenbal. Maar liefst 22 verschillende, gefrituurde eenhaps - nou vooruit - tweehaps-snacks.

Wij gingen voor een ‘combinatieplatter’ zodat we niet te veel hoeven te kiezen.

Dit alles omlijst door een prima drankkaart met plaatselijke bierbrouwsels en fijne Gin & Tonics. Wij blijven gaan totdat we ze allemaal geproefd hebben! Let’s have a ball!

Adres: Utrechtsestraat 18, Amsterdam. www.barbitterbal.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in