Sophia Loren, 1964
Sophia Loren, 1964

Het script van 'The Life Ahead' was 'zo actueel en universeel' dat de beroemde Italiaanse het niet aan zich voorbij kon laten gaan.

Ze leek tevreden met haar leven als pensionado in Zwitserland, maar het acteerbloed kruipt waar het niet gaan kan: Sophia Loren keert na ruim tien jaar terug voor de camera met 'The Life Ahead'. Ze speelt daarin Madame Rosa, een Holocaust-overlever die een bijzondere band krijgt met een 12-jarige Senegalese jongen, Momo.

Het betreft een verfilming van Romain Gary’s roman 'La vie devant soi' die eerder is verfilmd door de Israelische filmmaker Moshe Mizrahi als 'Madame Rosa' met in de hoofdrol Simone Signoret. Die film won in 1978 de Oscar voor beste film in een vreemde taal. "De nieuwe verfilming zal er heel anders uitzien,' zegt regisseur Edoardo Ponti, de zoon van Sofia. "We zijn al begonnen met filmen, in Italië."

Article continues after the ad

Sophia zegt: "Ik sta mezelf toe dingen uit te drukken op een manier die het publiek vermoedelijk verrassend zal vinden. Mijn zoon kent me goed en neemt alleen genoegen met het beste. Hij kent elke centimeter van mijn gezicht, mijn hart en mijn ziel. Hij gaat pas door met het volgende shot als ik mijn naaktste waarheid heb laten zien."

'The Life Ahead' is de derde film waarin Ponti - hier met zijn moeder in 1984 - zijn illustere moeder regisseert. "Op haar 84ste is ze bereid om alles te geven om een film te maken die diep en zo uitdagend is, zowel fysiek als emotioneel," zegt hij. "De energie en passie waarmee ze elke scène benadert, is geweldig om te zien."

De rest van de cast bestaat uit Spaanse actrice Abril Zamora ('Locked Up'), Italiaanse Renato Carpentieri ('Tenderness'), Iraanse Babak Karimi ('The Salesman') en kind acteur Ibrahima Guys, die Momo speelt. Het verhaal wordt verteld vanuit zijn standpunt. De film draait vanaf maart 2020 in de bioscopen.

Foto's © ANP

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in