De Sint is weer vertrokken naar Spanje, dus alles staat nu in het teken van de aankomende kerst. En dus schieten de aandoenlijke reclames als paddestoelen uit de grond. 

Zo komen we alvast helemaal in de stemming. 

More content below the advertising

1. John Lewis

Elk jaar weet de reclame van John Lewis ons te raken. Ook dit jaar bezorgt de commercial weer vochtige ogen. De nieuwe kerstcommercial speelt zich eind jaren tachtig af en draait volledig om zanger Elton John. We zien hem als kleine jongen achter de piano en veel hoogtepunten uit de carrière van de zanger komen voorbij.

2. Sainsbury’s

Ook de Britse supermarktketen Sainsbury’s heeft goed z'n best gedaan dit jaar. In de reclame 'Big Night' genaamd, geeft een meisje van acht een prachtig lief optreden. Dat doet ze samen met 59 andere kinderen. Leuk weetje: de échte ouders van deze kinderen zaten in het publiek en zijn bewust weggehouden van de casting en repetities tot aan de dag van opname. De reacties die je ziet zijn dus echt.

3. Plus supermarkt

Ook de Plus heeft een ontroerende kerstcommercial gemaakt. Een gezin viert kerst zonder oma. Maar die is er toch een beetje bij omdat ze haar dochter in gedachten helpt in de keuken.

4. Albert Heijn

December een feestmaand dus wordt er flink uitgepakt door de Albert Heijn. De supermarkt laat zien dat het groter is dan alleen kerst. Het is feest voor iedereen. 

5. Boots 

Een lieve commercial over de band tussen moeder en dochter. Ze kunnen elkaar soms wel achter het behang plakken, maar zijn ook dol op elkaar. 

Bron: Christmaholic  Beeld: still video

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Dit weekend is de laatste kans om het kind in je jezelf te ontdekken bij de bijzondere tentoonstelling Een Ontembare Kracht in het CoBrA-museum. gaat dat zien!

In deze grootschalige kunsttentoonstelling speelt het Cobra Museum als het ware met de creativiteit, spontaniteit en puurheid van kinderen. In een bijzondere opstelling waarbij gebouwd, gekropen en geklommen moet worden, voelen de kinderen zich in het museum helemaal thuis en worden volwassenen in staat gesteld het kind in zichzelf te herontdekken. 

More content below the advertising

Kunstwerken van bekende CoBrA-kunstenaars staan schouder aan schouder met werken van hedendaagse kunstenaars. 

CoBrA-lid van het  eerste uur Karel Appel zei: “Onze dromen, ons gedrag, ons werk, het had inderdaad iets kinderlijks. In die tijd wilden we net als kinderen iets van de grond af opbouwen.”

Veel van deze kunstenaars begonnen met het verzamelen van kinderkunst en lieten zich direct beïnvloeden door de onderwerpen, vormen en technieken van kinderen. Ook werkten ze regelmatig samen met kinderen en toonden hun werk in tentoonstellingen en tijdschriften direct naast kindertekeningen.

De meeste kunstenaars binnen de groep probeerden dan ook om net zo onbevangen en spontaan als een kind te schilderen, waardoor hun schilderijen soms ook echt aan kindertekeningen doen denken.

Tot en met 17 februari 2019 bezoek je Een Ontembare Kracht in het CoBra-museum. Een aanrader!

Midden in Apeldoorn staat sinds 1899 de fabriek van Royal Talens waar al 120 jaar de meest kleurrijke kunstschildersverf wordt geproduceerd.

Experience Centre
In het Experience Centre, hét creatieve centrum van Royal Talens, vlak naast het monumentale hoofdgebouw, krijg je door de geweldige entourage direct zin om aan de slag te gaan. Overal staan producten die je kan uit proberen en werkstukken ter inspiratie.

More content below the advertising

Workshops
Het werken met al die mooie materialen kan tijdens één van de vele workshops die er worden gegeven. Denk aan werken met ecoline, mixed media, soft pastel, maar ook schilderen met de water vermengbare olieverf Cobra. Voor zowel de beginner als de wat meer ervaren creatieveling staat er wel wat op het programma. De workshops worden gegeven door één van de ervaren vaste medewerkers van het Experience Centre, maar ook worden er regelmatig gastdocenten uitgenodigd om het aanbod in workshops en technieken zo groot mogelijk te maken.

Rondleiding
Tijdens een rondleiding door de fabriek kun je met eigen ogen zien hoe al die mooie verf geproduceerd wordt. Een uitermate boeiend proces! Van los pigment tot de uiteindelijke verf in de tube, alles komt voorbij. Daarbij wordt er ook heel veel informatie over verf, de gebruikte grondstoffen, het productie- en het verpakkingsproces gegeven. De vakkundige en zeer betrokken medewerkers in de fabriek helpen daar vaak graag nog bij mee door iets extra te laten zien of uit te leggen.

Er worden regelmatig workshops en rondleidingen georganiseerd welke te vinden en te boeken zijn via de website www.royaltalensexperience.nl. Voor groepen vanaf 14 personen kunnen er op maar gemaakte programma’s worden samengesteld; neem hiervoor contact op met het Experience Centre.

De locatie is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer, het station is op enkele minuten loopafstand en prima bereikbaar met de eigen auto.