Suiker terug in
Suiker

gezond dieet

'71% actiever en gezonder dankzij suikerrijke lifestyle'

Suiker eten is zo gek nog niet. Een suikerrijk dieet zorgt namelijk voor meer energie en daardoor een snellere spijsvertering. Dat kan helpen met afslanken. Dit blijkt uit een onderzoek van consultingbureau RMS-selects. Het bureau vroeg duizend mensen die regelmatig suikers tot zich nemen naar het effect van suiker op hun welzijn.

Van de ondervraagden gaf 71 procent aan sportiever en energieker te zijn, wanneer ze in hun dieet veel suikerrijk voedsel tot zich nemen. Ook meldde 83 procent het wel gehad te hebben met 'smakeloze' suikervrije producten die gezoet zijn met aspartaam of stevia.
Jarenlang zat suiker in het verdomhoekje. Veel voedingsdeskundigen en voedselwetenschappers raadden het eten van suiker sterk af. Recent onderzoek toont aan dat suiker juist een positief effect op de gezondheid kan hebben. Obesity Reviews ontkracht in een recent meta-onderzoek de meeste negatieve kenmerken die aan suiker worden toegeschreven.

Zo heeft suiker geen directe invloed op het ontstaan van diabetes type 2. Daarnaast blijkt de frequentie van het eten en drinken meer invloed te hebben op het ontstaan van cariës dan de hoeveelheid suiker die men tot zich neemt.

In de Verenigde Staten komt suiker steeds meer uit het verdomhoekje, onder andere door publicaties van voedingswetenschapper David L. Katz, oprichter van het Prevention Research Center aan Yale University. Zijn artikelen in de Huffington Post hebben hem de bijnaam Sugar Daddy gegeven.
Ook in de Nederland slaat de pro-suikertrend aan. Het foodblog Sugar Ruzh (www.sugarruzh.nl) promoot een suikerhoudende lifestyle, bestaand uit voedsel dat de verbrandingsstand van het lichaam verhoogt. Verspreid over de dag eet oprichtster Riana Verkerk snacks die voorheen als ongezond werden beschouwd vanwege het hoge suikergehalte, zoals mueslirepen, low-fat aardbeienyoghurt en gekarameliseerde groentes. Het gevolg volgens 'health innovator' Verkerk: een maximale vetverbranding èn een hoog energieniveau.

Verkerk verloor door haar zelfontwikkelde suikerrijke dieet in een jaar 12 kilo. Inmiddels heeft de foodblogster 5000 volgers op Instagram en heeft ze contact met diverse uitgeverijen over het publiceren van haar boek Life is Sweet. ‘Sinds ik meer suikers eet, ben ik kilo’s afgevallen. Ik voel me fit. Sport veel. En het belangrijkste: ik heb mijn zelfvertrouwen terug.’ Elsevier Journal Biological Psychology onderschrijft de claims dat het eten van suiker ervoor zorgt dat je beter presteert onder stress.

 

Op 25 tot 30 plekken kun je een dit weekend kennismaken met verschillende wijnen uit alle hoeken van de wereld. Daarbij snoep je natuurlijk van de bijbehorende culinaire hoogstandjes.

Elke Wine Spot – o.a. het Okura, de Foodhallen, Chateau Amsterdam en L’Atelier du Champagne – biedt een speciaal opgesteld wijnprogramma aan.

Met als afsluiting een Festival in de Westergasfabriek, maar wij vermoeden dat we dan al ergens zijn blijven hangen waar het ook goed toeven is.

Weten welke (wijn)bars er allemaal meedoen:  Amsterdam Wine Festival

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Er waait een nieuwe wind door het Rotterdamse Amarone (1 Michelinster) sinds Jan van Dobben volledig eigenaar is. Tel daar een restyling bij op en dit restaurant is een nieuwe kennismaking waard! Dus togen wij naar de Rotterdamse Meent voor een avondje fijnproeven en dat werd het.

1. De restyling

Je zou er bijna aan voorbij lopen, maar zoals Rotterdammers meer van daden dan woorden zijn, is roeptoeteren ook niets voor hen.

Bij binnenkomst valt de rust op en waar Amarone in voorgaande jaren een tikkie oubollig was, is er nu een meer strakke stijl. De spiegels aan de wand geven een ruimtelijk effect en de tafels staan op een prettige afstand van elkaar. Luistervinken maken hier geen kans.

2. Het eten

Van Dobben's liefde voor de Japanse keuken geeft een subtiele twist aan de Franse gerechten. Spannend! We laten de keuze aan de Chef en gaan voor het 4-gangen menu.

3. De wijnen

De wijn die zijn Japanse vrouw Yoshiko erbij schenkt, combineren subliem. Zij verdiende haar wijnsporen in de Elzas bij restaurant l’Arnsbourg (3 Michelinsterren) en werd uitgeroepen tot de 's lands beste Wijn-Spijsspecialist in 2015.

Wij laten de wijnkeus daarom maar wat graag aan haar over waarop zij een Meursault  ontkurkt met zo’n fijne diepte en nasmaak dat het de druivennat zich moeiteloos aanpast aan het diner, we kunnen er wel van blijven drinken.

Dat van Dobben graag de Franse en Japanse keuken mixt en matcht, merk je het beste bij het tussengerecht van gestoofde kalfswang dat een feestje danst op onze smaakpapillen.

Verschillende bereidingen van ui met een zweem van umami… We kunnen er gerust een pan van op, maar genieten zit ook in de dosering en die is goed.

Natuurlijk ontbreekt de truffelrisotto niet. De specialiteit van het huis is gelukkig niet te zwaar en smaakt naar meer. Dat komt in de vorm van een heerlijk anjou-duif, perfect gegaard en rijk van smaak. De bavette die door de tafelgenoot als vervanging werd gevraagd is ook uitstekend.

Dit alles wordt omlijst door fijne amuses, een fris (pré-)dessert en fijne snoeperij bij de koffie.

Ook opvallend

Waar veel restaurants tegenwoordig best wat moeite hebben met de personele bezetting, is daar bij Amarone geen sprake van. Er is altijd wel iemand in de buurt met aandacht voor onze tafel, fijn!

Verder valt ons de muziek en verstaanbaarheid op. Die zijn beide heel goed. Jazzy versies van moderne nummers zijn de perfecte achtergrondmuziek voor een goed gesprek.

De nieuwe kennismaking is uiterst goed bevallen, Amarone kan zó weer een jaar of 10 vooruit met hun prettige Frans-Japanse mix van smaak, klasse en service. The best of both worlds. Een aanrader!

Praktisch

Meent 72-a, Rotterdam

010-4148487

Open voor lunch van ma t/m vr van 12:00 tot 14:00

Open voor diner ma t/m za van 18:00 tot 21:30

restaurantamarone.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in