In de Nouveau van deze maand lees je 13 verrassende tips voor een jeugdiger look. Deze pikten we er even uit, want blijkbaar is het ‘Fake it ‘till you make it’!

Doen alsof je jong bent: klinkt misschien geforceerd, maar dat is het niet. Franse onderzoekers, toch al experts in joie de vivre, dus wie zijn wij om dat tegen te spreken, ontdekten dat jezelf jonger dénken daadwerkelijk helpt om jong te blijven.

Van de 1.352 deelnemers aan deze studie, mannen en vrouwen tussen de 50 en 75 jaar oud, voelde 89 procent zich jonger dan hun echte leeftijd en 11 procent voelde zich ouder dan ze waren.

Fysieke gevolgen

Dat bleek fysieke gevolgen te hebben: de mensen die zichzelf jonger voordeden, hadden bijvoorbeeld een lager BMI. De mensen die zich ouder voelden, scoorden bovendien 25 procent lager bij geheugen- en cognitieve tests dan de jeugdige types.

Article continues after the ad

Mensen die ouder worden als iets positiefs ervaren, leven bovendien gemiddeld 7,5 jaar langer dan leeftijdgenoten die pessimistisch in het leven staan, zo ontdekten Amerikaanse wetenschappers.

In Nouveau 10-2018 krijg je ook de andere 12 verrassende tips voor een jongere look:

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in