Een lijntje hier en daar, daar kun je vanaf je veertigste niet meer omheen. Begint een fronslijn of neuslippenplooi echter al meer te verdiepen kun je nu, gewoon zelf, voor een effectieve aanpak gaan – zonder een cosmetisch arts te bezoeken.

De kracht van een serum
Start vandaag nog met een kwalitatief serum onder je dag- en nachtverzorging, want dat is één van de meest waardevolle extra’s die je een veertigplus huid kunt geven. Zo’n sterk geconcentreerde emulsie bevat namelijk veel krachtigere blends van effectieve extracten dan crèmes, om werkelijk een huid-verbeterend resultaat te geven. Zo raken beautykenners momenteel niet uitgepraat over het nieuwe serum van Sisley dat op basis van unieke natuurlijke ingrediënten alle soorten rimpels aanpakt; zelfs expressielijnen die door onderhuidse spiersamentrekkingen ontstaan, zoals voorhoofdslijnen en de frons.

Collageenboost
De wetenschappers van het Franse cosmeticahuis hebben jarenlang research gedaan naar de oorzaak van een dalende collageenaanmaak in combinatie met lifestyle factoren. In vakjargon ook wel ‘epigenitica’ genoemd. Denk aan voeding maar ook stress, slaaptekort, je leefomgeving en zo meer. Nu blijkt er een gen te zijn dat de collageenproductie codeert; bij een jonge huid gebeurt dit nog optimaal, maar naarmate je ouder wordt, wordt dit gen als het ware in slaap gesust waardoor er rimpels ontstaan. En dat is precies de focus van het innovatieve serum Sisleÿa L’Intégral Anti-Âge Sérum Concentré Anti-Rides.
 
Totaalaanpak
Dit anti-rimpel serum schudt het gen weer wakker om de natuurlijke collageenproductie te stimuleren en een diepgaande regeneratie te bereiken. Te danken aan een extract van Cacao Porcelana, zeer rijk aan polyfenolen, maar ook soja-peptiden, gistextract en blauwe agave. Dat zie je al snel terug in de spiegel aan een gladdere, frissere en meer stralende huid met ontspannen gelaatstrekken. Door de collageensynthese te stimuleren worden alle soorten rimpels van binnenuit als het ware ‘opgevuld’ waardoor ze dag na dag zachter en minder aanwezig zijn.

Meer informatie: Sisley Paris

 

Wie ook zo genoten heeft van de film A Star Is Born, is vast benieuwd naar de make-up van hoofdrolspeler Lady Gaga. Haar visagist doet een onthulling aan NikkieTutorials.

De door Bradley Cooper geregisseerde film gaat over de jonge zangeres Ally (Lady Gaga) die steeds beroemder wordt, terwijl de carrière van haar oudere mentor en geliefde Jackson Maine (Cooper) bergafwaarts gaat. 

Voor haar rol als Ally onderging Lady Gaga, de artiestennaam van Stefani Germanotta, een ware transformatie. De zangeres is bijna onherkenbaar, en dat was dan ook een flinke klus. Zo vertelt Sarah Tanno, de visagist van het pop-icoon, tegen NikkieTutorials.

Tatoeages camoufleren

Tanno neemt Nikkie in een video flink onder handen en biecht op dat voor de film alle tatoeages van Gaga met make-up moesten worden weggewerkt. En dat zijn er een heleboel. "Ze had meer make-up op haar lichaam, dan op haar gezicht," grapt ze.

Gelijkenis

Bekijk hieronder de video. Wat ons opvalt is dat de stem van de visagist gelijkenis vertoont met die van Lady Gaga.

De opnames van de video vonden twee dagen na de uitreiking van de Grammy's plaats. Twee dagen later werden de Oscars uitgereikt.

Wenkbrauwgel en lippenbalsem

Voor haar rol als Ally kreeg Lady Gaga een heel ander uiterlijk aangemeten. "We begonnen met niets anders dan wenkbrauwgel en lippenbalsem, omdat Bradley en Gaga haar (Ally, red.) zo rauw mogelijk wilden hebben," zo vertelde de visagist eerder op Instagram.

"Langzaam werd Ally een ster en gaf ik haar looks die eruitzagen alsof Ally die zelf had gemaakt." Ze creëerde shapes die ze niet vaak gebruikt heeft voor Lady Gaga. Hierdoor kreeg Ally 'een fresh look' voor een ster, aldus de visagist.

Sarah doet ook de make-up van Lady Gaga als zij op de rode loper of op evenementen dient te verschijnen. Zo creëerde ze de stunning look van de zangeres voor de uitreiking van de Golden Globes.

A Star Is Born werd dit jaar negen keer genomineerd voor een Oscar. Alleen de nominatie voor het beste nummer (Shallow) werd verzilverd. Lady Gaga schreef dit nummer samen met onder andere producer Mark Ronson.

Remake

De film is een remake van A Star Is Born uit 1937. In 1954 verscheen de eerste remake met Judy Garland en James Mason en in 1976 verscheen een versie met Barbra Streisand en Kris Kristofferson.

Lees ook: Zó maak je een paardenstaart à la Máxima

2.0

Heb je A Star Is Born niet in de bios gezien? Grijp dan nu je kans. Op 31 maart wordt een extra lange versie van de film vertoond. A Star Is Born 2.0 biedt twaalf minuten aan extra scènes en extra nummers.

Bronnen: RTL Boulevard, hellomagazine.comnu.nl
Beeld: Warner Bros Pictures

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
 

Nouveau's modecoördinator Anita Willemars heeft lila gespot als dé modekleur voor dit seizoen en hij is perfect voor op je nagels. Lila past bij veel verschillende huidskleur-tinten, dus dat komt mooi uit.

Je nagels mogen gezien worden dit voorjaar.

Met deze truc zit je nagellak perfect

Hoe zorg je ervoor dat je de lak mooi verdeelt over je nagel? Daar is een handige truc voor. Strijk je borsteltje af en draai het om. Zet dan een dikke streep in het midden en vul daarna de buitenkanten in, zo tipte beautyjournalist Maartje van Engelen eerder op margriet.nl.

Lees ook: Hoofdpijn door rode wijn? Hier komt het door

Zó voorkom je lak op je nagelriemen

Je hebt het ongetwijfeld weleens meegemaakt: nagellak die per ongeluk op je nagelriemen terecht is gekomen. Dat kun je heel goed voorkomen door, voordat je gaat lakken, wat vaseline (of een andere vette créme) op je vingers en nagelriemen aan te brengen. Mocht je per ongeluk toch uitschieten, dan haal je de nagellak eenvoudig weg met een wattenstaafje of tissue, zo adviseerde margriet.nl eerder. Bijkomend voordeel is dat je je nagelriemen meteen goed verzorgt.

Bron: margriet.nl
Beeld: iStock


Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in