De huid in je hals is erg dun, daarom kunnen er al snel tekeningen van veroudering verschijnen: een rimpel (of vouw) hier of rimpel daar dus. Gelukkig zijn er tips die je nek in no time jonger maken.

Ja, echt zelfs tien jaar jonger.

More content below the advertising

1. Let op je houding

Allereerst is het heel belangrijk om op de houding te letten. Probeer je hoofd zo recht mogelijk te houden op een dag. Dat lukt natuurlijk niet altijd, omdat we vaak naar een scherm turen of verdiept zijn in een boek, maar word er bewust van. Zet je laptop bijvoorbeeld op ooghoogte, dit voorkomt rimpels.

2. Masker van banaan

Een masker voor je nek bestaat ook. Je kunt er zelfs eentje zelf maken, het 'prutje' belooft wonderen. Je maakt het heel eenvoudig met banaan, honing, eiwit en olijfolie.

Mixen

Doe 1 rijpe banaan, 1 eiwit en een theelepel honing in een kom en mix het tot een glad mengsel. Doe het vervolgens op je gezicht en laat het een kwartier zitten. Spoel het dan met veel koud water af. Je straalt! O ja, doe dit wel een keer per week.

3. Brrrr....

Ijsblokjes in je nek, daar lopen de rillingen van over je lijf. Toch is het enorm goed voor de versteviging van je huid. Doe drie ijsklontjes in een doek en wrijf ze zo'n tien minuten over de huid van je hals. Doe dit drie keer per week.

4. Zonnebrand

De zon is een boosdoener. Zorg daarom altijd dat je niet alleen je gezicht, maar ook je hals goed in smeert. Een huid die geregeld schade oploopt van de zon, oogt al snel jaren ouder. Pak een zonnebrand met factor dertig of vijftig.

5. Lekker smeren

Gebruik een goede vochtinbrengende crème om je nek te beschermen. Smeer het niet zomaar op, maar doet dit middels een opwaartse massage. Probeer dit elke avond voordat je naar bed gaat te doen. 

Bron: Het Laatste Nieuws/Gezonderleven Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Nu in Nouveau: van celpenetrerende peptiden tot de terugkeer van de korte pony. De beauty-experts delen trends waar we heel gelukkig en knap van worden. 

Beautyjournalist Anneloes Tas schrijft alle dagen over beautyzaken:  ‘Huidverzorging op maat wordt meer de tendens; je kunt immers wel van alles op je huid smeren, maar als je huidconditie niet specifiek op haar wenken bediend wordt, is zelfs de beste wondercrème niet effectief.

More content below the advertising

Steeds meer merken brengen nu al zogenoemde basiscrèmes – die vooral hydrateren - waar je zelf een specifieke werkstof aan toe kunt voegen.

Zo staat het met jouw huidconditie

Sowieso kan ik iedereen aanraden: laat een DNA-huidprofiel maken, zodat je exact te horen krijgt hoe het met je huidconditie staat.

Zo krijg je bijvoorbeeld ook inzicht in de hoeveelheid UV-schade die je huid eventueel al heeft opgebouwd, welke genetische factoren aandachtspunt zijn, maar ook welke processen sneller verlopen – zoals de afbraak van collageen.

En wat je bovenal wilt weten: wat je daar allemaal tegen kunt doen. Bijvoorbeeld welke ingrediënten in jouw huidverzorging zouden moeten zitten, maar ook hoe je door aanpassingen in je levensstijl zelf invloed kunt uitoefenen.’ 

SkinDNA® vanaf € 289,- bij onder andere agingexpert.nl en iDDNA-lifestyleprogramma van knapinstitute.nl.

10 beauty-experts vertellen deze maand in Nouveau wat de trends zijn op het gebied van hun expertise. Van voeding tot chirurgie.

Nu in de winkel!

Beeld: unsplash

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Van hard roze tot stijlvol grijs. Dit zijn volgens experts de kleuren nagellak die het helemaal zijn op dit moment.

1. Neoprene Pink

Alleen al voor Christian Louboutin’s hysterische Loubiflash verpakking zouden we een kleurtje van hem op onze nagels willen hebben. Dan ook maar meteen hard roze, volgens beauty-expert Naomi Yasuda: “Deze kleur is echt zo vol, bijna fluoriserend.”

More content below the advertising

2. Glossy Navy

Stijlvol diep blauw, dat wordt hélemaal de kleur waar het om draait. Wij zijn fan!

3. Dove Gray

Tussen het hardere zwart en het naturel zacht roze, vonden wij deze variant van Essie. Lichtgrijs, subtiel en smaakvol. Weer eens iets anders! Deze kleur heet In without a stitch.

4. Sheer Blush

Nog zo’n mooie subtiele kleur, lichtroze. Geeft een natuurlijke accent en past bij bijna elk kleurtype huid.

Lees ook: Als je dit weet, draag je voortaan altijd de juiste kleur kleding.

5. Poppy Red

De klassieke rood wordt een tikje lichter dit jaar, maar nog steeds vol karakter. Deze versie van Chanel (Scenario) neigt bijna naar oranje. Stijlvol én stoer tegelijk.

En voor alle kleuren geldt: de Metallic Finish maakt het af

We blijven gewoon lekker ‘shinen’ dit jaar, maar iets minder uitbundig dan vorig jaar. De kleur maakt in deze niet zoveel uit, als de finish maar wat lichte sparkle geeft.

Beeld: unsplash. Bron: Refinery29.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in