Nog net die paar extra kilo's voor de vakantie afgevallen, zodat je je te goed kan doen aan al dat heerlijke eten en die drankjes op warme avonden? Dan zit het er dik in dat je zwaarder terugkomt dan dat je heen ging. Maar is dat erg?

Je schijnt helemaal niet zo veel aan te komen als je denkt, of de weegschaal zegt. Dit is waarom:

Halve kilo

Iedereen kent het verhaal dat als je op een cruise gaat of een all-inclusive resort, je in een week tijd zomaar 5 kilo aankomt. Feit is alleen dat je niet eens zoveel kúnt aankomen in zo’n korte tijd.

Als er al iets verandert aan je lichaamsmassa (los van watergewicht, waarover later meer), kom je hoogstens een halve kilo aan volgens psycholoog, diëtist en voedingsdeskundige Ellen Albertson.

Geen impact

Bovendien blijft die halve kilo niet lang aan je dijen geplakt. “Het verschil in eten op vakantie heeft geen impact als je eenmaal thuis weer je normale eetpatroon oppakt.

Je gewicht past zichzelf in de weken erna gewoon weer aan zonder dat je daarvoor op dieet moet”, stelt Ellen gerust.

Watergewicht

Als de weegschaal wel degelijk een hoger getal aangeeft of je kleding strakker zit na de vakantie, is dat waarschijnlijk gewoon watergewicht. Op vakantie spelen er verschillende oorzaken waardoor je meer vocht vasthoudt.

Een van die redenen is dat je op reis meer zout eet. Het eten in het buitenland en in restaurants is vaak een stuk zouter dan wanneer je thuis kookt.

Je lichaam is ontworpen om het natriumniveau sterk te reguleren door meer water vast te houden zodra je meer zout binnenkrijgt. Als je dus een zoutere maaltijd eet dan normaal, houdt je lichaam tijdelijk meer vocht vast totdat de balans weer is hersteld.

Opgezwollen handen

Als je naar een land met een warm klimaat afreist kun je ook tijdelijk vocht vasthouden totdat je lichaam is geacclimatiseerd. Denk maar aan die opgezwollen handen en voeten die je in Nederland ook weleens hebt op een hete zomerdag.

Deze vormen van vocht vasthouden zijn een natuurlijk fenomeen waar je bijna niets aan kunt doen. Zo lang je geen hart- of nierproblemen hebt, kan je lichaam die afwijkende vochtbalans prima aan en is je vochtpeil binnen een paar dagen weer normaal.

Fitness

Maak je je zorgen om het feit dat je op vakantie niet sport? Ook niet nodig. “Mensen zijn over het algemeen actiever op vakantie. Op het strand maak je een wandeling en als je cultuur gaat snuiven loop je veel meer.” 

En zelfs al doe je de hele vakantie niets anders dan in het zwembad drijven of op een strandlaken vegeteren, dan nog is er geen reden tot paniek.

Onderzoek laat zien dat 2 weken niets doen, geen effect heeft op je fitnessniveau. Het duurt ongeveer een maand voordat je kracht en conditie verliest.

Topatleten zullen misschien sneller merken dat hun kracht afneemt, maar nog steeds zullen ze daar in 2 weken tijd amper iets van merken.

Kortom: kom maar door met die bolletjes roomijs, gevulde pasta’s, broodjes met kruidenboter en caipirinha’s en… vergeet vooral niet er optimaal van te genieten. Het is vakantie!

Bron: Libelle.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

 

Voormalig model en moeder van topmodellen Bella en Gigi, Yolanda Hadid, is helemaal klaar met botox en fillers. Ze gaat weer voor puur natuur en geef haar eens ongelijk. Ze ziet er prachtig uit.

'Ik dacht dat ik al die onzin nodig had om te voldoen aan het perfecte beeld van de samenleving, zodat ik zou worden gezien als een mooie vrouw. We moeten leren accepteren dat we uniek zijn', schrijft ze op Instagram. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️Fifty Five and smiling from the inside out.... Finally back to the original 1964. Living in a body free of breast implants, fillers, botox, exstensions and all the bullshit I thought I needed in order to keep up with what society conditioned me to believe what a sexy woman should look like until the toxicity of it all almost killed me.......... Your health is your wealth so please make educated decisions, research the partial information you’re given by our broken system before putting anything foreign in your body. It took me many years of undoing some bad choices I made for myself before I finally found the freedom to sustainable internal beauty and acceptance of what is the best version of myself by nobody’s standards but my own.........................It’s on us to learn to love our selves and celebrate our unique, one of a kind beauty at all ages as we move through this journey called “life”. Beauty has no meaning without your health................... #ShamelessSelfie #55 #BeautyStartsFromWithin #AgeComesWithWisdom

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

Sporten

Een mooie vrouw die weer voor au naturel gaat dus. Uiteraard heeft ze goede genen, maar zorgt ze ook goed voor haar lichaam. Zo is ze veel buiten te vinden en houdt ze van sporten. 

Wonderdrankje

Haar favoriete bezigheden: joggen, paardrijden en hele stukken wandelen. Dat alles doet ze zo'n vijf keer per week. Daarnaast is ze dol op gezond eten (veel groenten, fruit en granen). Een tip van Yolanda: een glas lauw water met citroen met cayennepeper en ahornsiroop op een nuchtere maag.

Bron: PopSugar Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Wie wil er nu niet elke dag stralend voor de dag komen? Oftewel die perfecte glow op je gezicht. We zitten nog maar aan het begin van het jaar 2019, maar er wordt al gesproken over dé trend van het jaar: de yoga-skin.

Dat is een bepaalde techniek die je huid een mooie, gezonde gloed geeft.

Helemaal echt

Make-upartieste van de sterren Sara Hill (onder meer Grace Jones en model Rosie Huntington-Whiteley) legt uit wat de yoga-skin precies inhoudt. “Yoga-huid is een look die echt aanvoelt."

Puur natuur

Eerdere trends draaiden vooral rond het creëren van een perfecte, vlekkeloze huidskleur. Sara: "Dat ziet er al snel niet meer natuurlijk uit. Een yoga-huid gaat daarentegen over het creëren van een heerlijke, frisse en sappige huid die er heel natuurlijk uitziet. Maar dan wel met dat tikkeltje extra. Stralend van gezondheid, zeg maar.”

Stappenplan

Sara legt uit hoe je het beste die yoga-huid krijgt. Breng allereerst je normale skincare aan op je gezicht, en geef deze op z’n minst vijf minuten om volledig in de huid te dringen. Breng daarna de primer aan. Maak vervolgens een mengeling van je eigen favoriete producten. 

Gebruik van de volgende verhoudingen:  60 à 70 procent foundation, 15 procent gezichtsolie, 10 procent vloeibare highlighter en optioneel 5 procent glow drops. Breng de mix vervolgens aan en duw het zachtjes in de huid. Et voilà: een stralende huid.

Bron: Het Laatste Nieuws  Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in