Een verrukkelijk rariteitenkabinet vol inventieve vondsten!

Kunstenaar en ontwerper Bas Kosters vrolijkt ons land al jarenlang op met zijn designs. Van mode tot glaswerk en van prints tot knuffels.

Alle reden om hem eens het stralend middelpunt te maken van een bijzonder event. Van 11 maart t/m 1 mei brengt De Grote Kunstshow het kleurrijke, geëngageerde oeuvre van modekunstenaar Bas Kosters naar het theater.

Lucas De Man presenteert de bijzondere show met licht, muziek, monologen, interviews en veel mode. De première is zaterdag 12 maart in Internationaal Theater Amsterdam.

Article continues after the ad

In De Grote Kunstshow komt Kosters’ multidisciplinaire werk theatraal tot leven 

Fascinaties van Bas Kosters zoals (gender)identiteit, schoonheidsidealen, overconsumptie, engagement, menselijkheid, kwetsbaarheid, anarchisme en erotiek zijn de ingrediënten voor een enerverende Grote Kunstshow, waarin Kosters’ multidisciplinaire werk theatraal tot leven komt. Master of ceremonie Lucas De Man presenteert geselecteerde werken van Kosters (mode, wandkleden, tekeningen, poppen), betrekt het publiek bij de show en prikkelt hen met zijn onverwachte gedachten. Na afloop krijgt het publiek de kans op het podium de gepresenteerde werken van dichtbij te bekijken.

'De Kunstshow zet het klassieke museummodel op zijn kop'

De Grote Kunstshow brengt al sinds 2013 beeldende kunst en vormgeving op theatrale wijze voor het voetlicht. Initiatiefnemer Johan Idema: “De Kunstshow zet het klassieke museummodel op zijn kop. Wij presenteren kunstwerken in een anderhalf uur durende voorstelling met acts die verrassen, prikkelen en vermaken. Dit zet mensen aan tot een andere manier van kijken. Bas Kosters verdient een eigen editie van De Grote Kunstshow, omdat hij Nederlands meest uitgesproken modeontwerper is. Als kunstenaar heeft hij een herkenbare eigen stijl en verwerkt hij maatschappelijke en sociale kwesties in zijn werk.”

DATA vr 11 & za 12 mrt: Internationaal Theater Amsterdam, za 19 & zo 20 mrt: Stadstheater Arnhem, vr 8 & za 9 apr: Stadsschouwburg Utrecht, vr 15 & za 16 apr: Parktheater Eindhoven, za 30 apr & zo 1 mei: Het Nationale Theater, Den Haag.

Foto © Marc Deurloo

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in