Het 50+ stijlicoon deelt exclusief ál haar tips aan Nouveau.

Wie Trinny Woodall nog niet op Instagram volgt, moet zeker eens een kijkje nemen op haar account @trinnywoodall. De voormalig Britse presentatrice deelt vrijwel dagelijks verfrissend open en eerlijk toegankelijke tips over mode en beauty.

Zo verschijnt ze vaak ongegeneerd zonder make-up in beeld om op haar 57ste een zo realistisch mogelijk beeld én bijbehorende tips te geven. Lees: 'Je ziet er doodmoe uit en wilt er snel frisser uitzien.'

Exclusief voor Nouveau deelt ze haar beste (snelste) tips voor een feestelijke make-uplook!

Article continues after the ad

BEGIN BIJ DE BASIS

Trinny: "Een steady basis is altijd een goed begin voor elke make-uplook. Maar vooral als je, op een feestdag, zeker wilt zijn dat alles tot in de kleine uurtjes blijft zitten. Ik begin dan met mijn BBF Rebalance, een getinte moisturizer die je huidbeeld egaliseert en een zachte matte finish geeft.

Deze is ook ideaal als je vanaf een bepaalde leeftijd snel last hebt van opvliegers, met roodheid en glimuitbarstingen. En mocht ik dan ’s avonds spontaan op een dansvloer belandden, krijg ik niet ineens zo’n plakkerig glimhoofd. Veel vrouwen grijpen dan naar poeder, maar die geven je huid naar mijn idee een te zware, opgemaakte of zelfs oudere uitstraling."

LIJNTJES VULLEN

"Na de basis dep ik mijn Miracle Blur op plekken die het nodig hebben", aldus Trinny. "Deze transparante emulsie vult lijntjes op en matteert de T-zone, maar werkt zeker ook als primer onder alle overige make-up.

Dep deze dus ook gerust op je oogleden en zowel rondom als óp je lippen – juist óók op die streepjescode – zodat alle overige make-up erna beter hecht en langer mooi blijft zitten."

FOCUS OP OGEN ÓF LIPPEN

Volgens Trinny kun je het beste óf voor een krachtige oogmake-up gaan, óf voor een opvallende lip. "Ik zou niet zo snel allebei doen, ook niet bij een partylook - en zeker niet als je van nature een lichtere huid en licht haar hebt, want dan neemt make-up het al snel ‘over’. Heb je een getinte tot donkere huid, of donker haar, dan zou je wel bij allebei kunnen uitpakken."

OOGLIFT

"Als je vanaf een zekere leeftijd overhangende oogleden hebt, moet je de make-up boven je ogen goed doseren. Start bijvoorbeeld met een matte kleur, zoals mijn favoriet Eye2Eye in de tint Emperor.

Breng het donkere accent met name in de buitenhoeken, vlak onder de plooi, en strijk niet te ver door naar boven (blijf ver onder je wenkbrauwbot). Door het schaduweffect creëer je dan een soort ooglift.

'Een beetje shimmer in de ooghoek leidt direct de aandacht af van donkere wallen'

En daarna, lieve dames: wees nooit bang voor een beetje shimmer! Daaroverheen dep ik dan op het midden van mijn ooglid een glinsterende tint, van mijn nieuwe EyeTallics collectie, zoals Harmonia.

Deze hebben een subtiele gloed, zonder overdadig te glitteren. Je kunt deze ook enkel in de binnenhoeken aanbrengen; dat heeft direct een eye-opening, verfrissend effect en neemt bovendien de aandacht weg van donkere wallen."

PARTYLIPS!

Zodra je de focus op de ogen legt, laat je de lippen dus wat lichter, aldus Trinny, of andersom. "Ik gebruik dan zelf graag Lip2Cheek in Aurora of SheerShimmer in Katie – al deze potjes en kleuren kun je ook prima  op je wangen aanbrengen voor subtiele ‘a wash of colour’.  

Voor de feestdagen zou je ook kunnen uitpakken met een sterkere, donkere kleur zoals SheerShimmer in de bijzondere paarsrode tint Neesha - die kan iedereen goed hebben. Simpelweg paar keer deppen en je hebt een krachtige, sprankelende partylip."

TRINNY’S 45+ MAKE-UP TIPS

Woodall hekelt vaste regeltjes in mode of make-up, of achterhaalde richtlijnen. "Wat ik vaak merk, is dat vrouwen vanaf een zekere leeftijd ‘andersom’ gaan denken," zegt ze. "'Wat kan ik op deze leeftijd níet meer doen qua make-up?'" Of zichzelf wijsmaken dat ze voor bepaalde looks te oud zijn, zowel qua make-up als mode.

'Ga niet te stijf met make-up om, hou het luchtig en losjes'

Ik vind dat onzin. Het is belangrijker erop te letten dat make-up jouw gezicht niet overneemt (te zwaar, te hard) en ga bovenal niet te stijf met make-up om: hou het luchtig en losjes, experimenteer. Zo kun je na je 45e nog prima glinsterende of glanzende make-up gebruiken."

AGELESS MAKE-UP À LA TRINNY

Doen: zorg altijd voor een egaal, fris huidbeeld, zonder te poederen.
Pas op: met zwarte eyeliner, in een strakke lijn. Dat maakt je ogen zwaar, klein en staat vaak te hard.
Doen: een zachte glinstering of subtiele sparkling, op ogen óf lippen.
Pas op: met zware glittermake-up, dat gaat aan de wandel en wordt rommelig.
Doen: altijd je wenkbrauwen in shape brengen, dat opent je blik.
Pas op: dat je het wenkbrauwboogje bij de uiteinden niet naar beneden laat lopen. Houd ze liever recht.
Doen: werk niet te precies, maar losjes deppend, en streef naar zachte lijnen. Zeker bij een smokey eye.

Trinny’s eigen make-uplijn en beautyproducten, variërend vanaf € 21,50 (Eye2Eye) tot € 45 (BFF Rebalance Tinted Serum) zijn verkrijgbaar via Trinny London

Foto's (c) Trinny London

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in