Gesloten kappers vragen om zelfredzaamheid.

Vrees voor verwildering nu je Glam Squad gesloten is? Troost je met de gedachte dat je dat zelf vaak eerder ziet dan andere mensen. Tenzij je van jezelf ravenzwart bent, maar als blondine door het leven gaat is je uitgroei niet zo snel zichtbaar als je denkt.

Maar goed, het moment komt dat je het toch wilt bijwerken. Logischerwijs kan een thuiskleuring dan een noodoplossing zijn, alleen komt de exacte kleurcode vaak niet overeen met professionele verf. Sommige salons bieden persoonlijke thuiskleursetjes op maat aan. Zo niet, dan is er een simpele truc voor SOS-kleurissues, Die is ook geschikt om de tijd tussen een kleurbehandeling, bijvoorbeeld in de zomermaanden, flink te rekken: haarmake-up!

Article continues after the ad

Van zowel poeder tot potlood, spray en mascara zijn er inmiddels meerdere (basis)kleuren beschikbaar, zelfs ook blond. L’Oréal Paris heeft bijvoorbeeld een haarmascara waarmee je subtiel enkele grijze haren bij de contouren kunt verdoezelen (Magic Retouch € 4,99).

Om een meer zichtbare uitgroei-strip op de bovenkant van je hoofd bij de haaraanzet te bedekken is een waterproof poeder beter; deze staan ook wel bekend als ‘hairshadow powders’ omdat je hiermee bovendien de zichtbaarheid van je hoofdhuid au naturel wegmoffelt.

De Hair Touch Up Concealer van L’Oréal Professionnel is goed bestand tegen regen en vocht, en verdwijnt pas na een wasbeurt (€ 11,37). Overige kwalitatieve haarmake-up vind je bij merken als ColorWow, Alterna, Redken, Wella Professional, Bumble&Bumble en Kevin Murphy. Succes!

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in