Koffie pakt haar beautymomentje!

Marc Jacobs Beauty levert voor S/S 2021 een concealer en foundation af die verkrijgbaar is in 30 nuances koffie, verrijkt met cafeïne. De Café Collection zou 'vermoeide huid onder de ogen en een doffe huid weer wakker maken.'

Article continues after the ad

Slaat zo'n claim ergens op? Zowaar: cafeïne in crèmes blijkt de bloedvaatjes in de huid samen te laten trekken, waardoor die er (tijdelijk) minder rood uitziet.

Cafeïne is momenteel een populair cosmetica-ingrediënt. Het zit in Plantur 39 en zou helpen bij haaruitval tijdens de menopauze, maar ook in Fight Fallout (shampoo, conditioner en tonic) en in Waterman's Grow Me, die hetzelfde doel hebben.

Ook in crèmes komt het steeds vaker voor, zoals in het serum van The Ordinary, FlashPatch Rejuvenating Eye Gels Oogverzorging, de Ginzing van Origins en de Pep-start van Clinique en Fast Response Eye Cream Oogverzorging van MAC. Het effect is overal hetzelfde: frissere uitstraling, minder wallen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in