Dit jaar geen superster, maar een superkunstenaar als boegbeeld.

M.A.C Cosmetics komt deze decembermaand met een wel heel bijzondere lijn lipsticks. In de kleuren rood, geel en blauw. Waarmee je met een beetje creatief mengen álle lipstickkleuren van de regenboog kunt creëren.

De special edition lipsticks van het make-upmerk zijn de afgelopen 27 jaar beroemd geworden omdat speciaal daarvoor elke decembermaand wordt samengewerkt met een grote ster. Dit jaar gooit M.A.C het over een andere boeg en is kunstenaar Keith Haring de inspiratie.

Article continues after the ad

Sinds de oprichting van het Viva Glam-fonds in 1994 heeft MAC wereldwijd meer dan vijfhonderd miljoen dollar ingezameld. De opbrengst van de jaarlijkse Viva Glam-lipstick gaat voor honderd procent naar organisaties die vrouwen en meisjes, de LGBTQIA+ gemeenschap en mensen die leven met of getroffen zijn door HIV/AIDS ondersteunen.

Haring overleed in 1990 zelf aan de gevolgen van aids. Hij was toen nog maar 31 jaar. Het jaar voor zijn dood begon hij de Keith Haring Foundation, een fonds dat geld inzamelt voor aids-organisaties en kinderprogramma's.

Het is een dijk van een samenwerking, en de lijn zelf is dan ook extra bijzonder dankzij de typische Haring-kleuren: Red Haring, Canal Blue en St. Marks Yellow. De lipsticks kosten 20,50 euro per stuk en je bestelt ze hier.

Beeld: M.A.C

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in