Tips van stylist van de sterren Rachel Zoe

Het is officieel zomer in Nederland. Dat is zeker te merken vandaag: de temperaturen schieten bijna overal naar de dertig graden. Wat draag je op zulke warme dagen? In elk geval geen polyester, maar wel linnen. Stylist van de Hollywoodsterren Rachel Zoe (45) geeft 'verkoelende' tips.

Ze vertelt in een speciale video hoe je er leuk uit kunt zien op een snikhete en zwoele dag. Voor de styliste is er één gouden regel: "Of je nu op vakantie gaat of niet en gewoon op kantoor bent: ik vind het belangrijk dat je de zomer voelt dankzij elk aspect van je outfit."

De luchtige hoed
Het allereerste item dat niet in je garderobe mag ontbreken is de hoed. Die zijn er natuurlijk in alles soorten en maten, maar de rieten hoed is er eentje die je zomerse look helemaal afmaakt. De hoed mag overigens ook een tikkeltje speels zijn. Denk aan franjes of pomponnetjes.

Kimono
Ook fijn om aan te trekken naar het strand is een kimono. Bij voorkeur eentje die licht transparant is. Met een kimono kun je ook nog eens verschillende looks creëren. Ga je voor een bohemian look, draag hem dan over een kort broekje en een mooie top. Maar ook over een bikini of badpak is de kimono handig. Makkelijk als je even een ijsje wil halen op het strand bijvoorbeeld of een mooi glas rosé op een terras wil dranken. 

Sjaaltje
De sjaal is ook multifunctioneel tijdens de zomer. Hou je van een rock-'n-roll look, draag hem dan rond je hoofd. Of draag er een hoedje overheen, zodat-ie beter op z'n plek blijft zitten.

Bekijk onderstaande video voor nog meer tips: