Win het ontroerende Beste Vrienden van Kamila Shamsie!

Kamila Shamsie

Prachtig portret van een vriendschap tussen twee sterke vrouwen.

Beste Vrienden van Kamila Shamsie kreeg in het buitenland al ronkende recensies ('Een stralende tour de force') en is net verschenen in de Nederlandse vertaling.  

Waar gaat het over?

De aantrekkelijke, zelfverzekerde Maryam en de leergierige, serieuze Zahra zijn ondanks hun verschillende interesses en dromen al sinds hun kindertijd beste vrienden. Op de avond dat Pakistan de eerste vrouwelijke premier kiest en de wereld er even zonniger uitziet, komt aan hun dromen een abrupt einde door een snelle en ondoordachte beslissing.

De vriendschap blijft echter, en beiden zijn jaren later succesvolle ondernemers in Londen. Maar wanneer twee figuren uit hun jeugd opduiken, worden ze herinnerd aan die ene avond die hun vriendschap op het spel zette en moeten ze hun fundamentele verschillen onder ogen zien. Beste vrienden is een meeslepend verhaal over de vraag wat beter is voor een goede vriendschap: principes of loyaliteit?

Beste Vrienden van Kamila Shamsie is uitgegeven door Uitgeverij Signatuur en kost € 24,99 en is ook verkrijgbaar als E-book (€ 12,99) en luisterboek (€ 15,99).

Over de auteur

Kamila Shamsie
© Zain Mustafa

Kamila Shamsie (1973) is in Pakistan geboren en opgegroeid. Haar werk is veelvuldig bekroond en vertaald in 22 talen. Haar roman Huis in brand De roman werd bekroond met de Women’s Prize for Fiction en genomineerd voor de Booker Prize. Shamsie woont afwisselend in Londen en Pakistan en schrijft voor The Guardian, New Statesman en de radio.

Doe mee & win! 

Nouveau mag 5 exemplaren weggeven van Beste Vrienden. Vul het formulier in en maak kans op deze prachtige roman!