Win Erfstuk, de aangrijpende debuutroman van Carmen van Geffen!

Carmen van Geffen Erfstuk

Hoe anders je leven ook is, je bent onlosmakelijk verbonden met de generaties voor je.

Wat weet je van je ouders en grootouders? Het is vaak al ingewikkeld als je elkaar regelmatig ziet, laat staan als er sprake is van een leven dat begon in een ander land, in een heel andere tijd.

Erfstuk vertelt op aangrijpende wijze zo'n verhaal, het is een roman over (de)kolonisatie binnen een familie, het intergenerationele trauma, schaamte, verlies en verraad.

Waar gaat het over?

Anton is geboren in Nederlands-Indië, als kind van een koloniale planter en een inlandse njai. Als hij tien is sterft zijn vader en moet hij vertrekken uit Java, naar zijn oom en tante in Nederland. Hij laat zijn inlandse moeder en zijn jeugd voorgoed achter.

Een mensenleven later wacht hij in een Nederlands verpleeghuis op zijn einde. Tijdens een van haar bezoekjes geeft hij zijn kleindochter Ana de opdracht zijn keris pusaka te vinden, een erfstuk uit zijn Indische verleden.

Gedurende de zoektocht naar de keris ontsluiert Ana niet alleen langzaam maar zeker het leven van haar grootvader, maar komt ook haar eigen leven onder een vergrootglas te liggen.

Goed om te weten

  • Carmen van Geffen is een Nederlandse schrijver en kunstenaar die woont en werkt in Vlaanderen.
  • Erfstuk is haar debuutroman en is gebaseerd op waargebeurde verhalen en materiaal uit het familiearchief.
  • Erfstuk is uitgegeven door Thomas Rap en kost € 24,99. Het is ook verkrijgbaar als E-book (€ 13,99) en als luisterboek (€ 15,99).

Doe mee & win!

Nouveau mag 3 exemplaren weggeven van Erfstuk. Vul het formulier in, wie weet kun jij dan straks met deze familieroman op de bank kruipen!