• Winnen

Win een superzachte duurzame overtrekset van Yumeko!

Win een superzachte duurzame overtrekset van Yumeko!

Het mooiste materiaal met de hoogst mogelijke aandacht voor het milieu.

Nu het weer wat koeler wordt, is het heerlijk om weer weg te kunnen kruipen onder je dekbed. Hoe lekker je daaronder ligt wordt ook bepaald door de dekbedhoes: hoe zachter, hoe comfortabeler.

Prachtige gladde stof

Win een superzachte duurzame overtrekset van Yumeko!

Enter Yumeko, dol op duurzaam en daardoor ook dol op Tencel™, een vezel gemaakt van houtpulp waar prachtige gladde stoffen van gemaakt worden. Voor de beste kwaliteit bestaan de Yumeko overtreksets uit een combinatie van 40% Tencel™ en 60% biologisch katoen. Het resultaat is een zachte, soepele stof die lang meegaat, niet snel zal pillen en nauwelijks kreukt.

Groot milieuvoordeel

Tegelijkertijd levert de toevoeging van Tencel™ ook een flink milieuvoordeel. De productie van dit materiaal vergt veel minder CO2 - namelijk 49% minder - dan de productie van gangbaar katoen. Het verschil in CO2-uitstoot voor een eenpersoons overtrekset van katoen/ Tencel™ of gangbaar katoen is bijna 15 kilo CO2 (vergelijkbaar met een autoritje Amsterdam – Parijs).

Voordelen van Tencel™ 

Win een superzachte duurzame overtrekset van Yumeko!

Tencel™ wordt gemaakt in een duurzaam, gesloten productieproces.

  • Het materiaal is gemaakt van houtpulp afkomstig van beheerde eucalyptus bossen. Deze bossen worden ‘uitgedund’, zodat de bomen die blijven staan voldoende ruimte krijgen om groot te groeien. De grote bomen worden gebruikt om hoogwaardige meubels van te maken, de kleine bomen voor het houtpulp zijn daarmee een restproduct van de houtindustrie. 
 
  • Tencel™ is afkomstig van duurzaam beheerde bossen die gecertificeerd zijn door FSC of PEFC. Deze keurmerken beoordelen dat bij bosbeheer ook rekening wordt gehouden met veilige en goede werkomstandigheden, zoals veiligheidsmaatregelen bij houtkap. 
  • Tencel™ wordt gebruikt als alternatief voor viscose. Voor de productie van 1 kilogram Tencel™ -vezel is zo’n 265 liter water nodig, voor de productie van viscose vezels kost dit al gauw 600 tot 1000 liter water. Tencel™ is dus een waterbesparend product. 
  • Tencel™ voelt zo zacht als zijde, zo koel en plezierig als linnen, zo warm als wol en neemt 150% meer vocht op dan katoen. Bovendien is het zeer sterk en makkelijk te verzorgen. 
  • Tencel™ is een plantaardige stof. Dit maakt het een geschikte stof voor een veganistische levensstijl. 

Benieuwd naar de nieuwe collectie? Je vindt 'm hier!

Doe mee & win!

Win een superzachte duurzame overtrekset van Yumeko!

Word wakker alsof je aan zee slaapt onder een dekbedovertrek [ formaat? eenpersoons? ]  met een klassieke pinstripe in blauw-wit ter waarde van € 119,95. De stof is een unieke combinatie van Tencel™ en katoen.