Win Echte Selfcare (vrij van kristallen, sapkuren en yogamatjes!)

Pooja Lakshmin Echte Selfcare
© Cerissa Tulop

De vier basisprincipes waarmee je echt goed voor jezelf zorgt.

Selfcare is een modewoord dat te pas en te onpas wordt gebruikt (en misbruikt) om mensen zich beter te laten voelen. Van sapkuren en yogaworkshops tot luxe bamboelakens, ze lijken het wondermiddel voor praktisch alle problemen van vrouwen.

Onvolledig beeld

Psychiater Pooja Lakshmin vindt dit een onvolledig beeld, dat vaak is ingegeven door commerciële belangen van de wellness-industrie. Het zorgt ervoor dat mensen antwoorden buiten zichzelf blijven zoeken en zich met het schijnbaar perfecte leven van anderen gaan vergelijken.

Basisprincipes

In haar boek Echte Selfcare laat ze aan de hand van vier basisprincipes zien hoe goed voor jezelf zorgen er écht uit hoort te zien. Volgens Lakshmin is het namelijk simpelweg niet mogelijk om je problemen op te lossen met het kopen van een nieuwe yogamat. Echte selfcare is geen chique spa-retraite of een nieuwe geurkaars; het is een innerlijk proces dat gepaard gaat met hard werken aan jezelf en weloverwogen keuzes maken.

Regie terugnemen

In dit boek laat Dr. Lakshmin zien hoe goed voor jezelf zorgen er écht uit hoort te zien. Ze leert je stap voor stap de vier principes van selfcare en biedt handige tools en bruikbare strategieën om grenzen te stellen, schuldgevoelens te overwinnen, compassie voor jezelf te hebben en dichter bij jezelf te komen. Zo neem je de regie over je eigen leven weer in handen en vind je je eigen kracht.

Echte selfcare verschijnt op 16 mei bij uitgeverij Spectrum en kost € 21,99.

Doe mee & win!

Nouveau mag 5 exemplaren van Echte Selfcare weggeven. Vul het formulier in en maak kans op dit boek dat je écht leert goed voor jezelf te zorgen.