We mogen kaartjes weggeven voor 'The Last Sentinels' in Fabrique des Lumières!

Door Ella Vermeulen
Fabrique des Lumières / Jimmy Nelson

Voor zover je het nog niet kent: Fabrique des Lumières in Amsterdam is een groot kunstcentrum dat je onderdompelt in digitale kunst die op zeventien meter hoge muren wordt geprojecteerd. Je kijkt dus niet alleen naar een afbeelding, je bent er ook door omringd en loopt erdoor – het is een wonderlijke, fantastische ervaring.

Fabrique des Lumières / Jimmy Nelson
© Fabrique des Lumières / Jimmy Nelson

Momenteel kun je je laten overweldigen door Gustav Klimt & Hundertwasser en is de expositie van Jimmy Nelson wegens succes verlengd. Die heet 'The Last Sentinels: Heroes, from near and far' en is een overweldigende hommage aan de mensheid.

Fabrique des Lumières / Jimmy Nelson
© Fabrique des Lumières / Jimmy Nelson

Laat je inspireren door een virtuele vertaling van het oeuvre van de Nederlands-Britse fotograaf in deze zintuigprikkelende tijdelijke expositie. Je beleeft iconische foto's van The Last Sentinels, getoond in levensgrote proporties met een combinatie van fotografie, film, animatie en geluid. De expositie wordt versterkt met beelden uit Jimmy Nelson’s nieuwste project: Between the Sea and the Sky.

Ode aan Nederland 

Fabrique des Lumières / Jimmy Nelson
© Fabrique des Lumières / Jimmy Nelson

Het nieuwste boek van Jimmy Nelson ‘Between the Sea and the Sky’ is een ode aan Nederland. Jimmy Nelson besefte tijdens de recente wereldwijde reisbeperkingen dat hij niet naar de uiteinden van de wereld hoeft te trekken om uitzonderlijke menselijke schoonheid te ontdekken. ‘Between the Sea and the Sky” is een tocht langs de overgebleven traditionele culturen van Nederland en brengt deze middels intieme portretten en iconische landschappen in beeld.

Jimmy Nelson (1967) heeft zijn hele leven lang oorspronkelijke culturen gefotografeerd, wat in 2013 zijn eerste boek ‘Before They Pass Away’ opleverde. Vijf jaar later volgde ‘Homage to Humanity’ (2018). Nelson plaatst de mensen voor zijn camera op een voetstuk, waarmee hij buitengewone en vaak bijna vergeten gemeenschappen een waardig en zichtbaar platform geeft. Met zijn gepassioneerde portretten viert hij de menselijke diversiteit en schoonheid. 

'The Last Sentinels: Heroes, from near and far'

Duur expositie: 40 minuten, klik hier voor tickets. The Last Sentinels is te zien tot en met 8 januari 2023 van 17:30 tot 21:00.

Je kunt tussen 9:00 en 17:00 ook de expositie van Gustav Klimt bezoeken, maar daar moet dan wel een apart kaartje voor worden gekocht. Kijk voor meer informatie op Fabrique des Lumières.

Doe mee en win kaartjes!

Fabrique des Lumières / Jimmy Nelson
© Fabrique des Lumières / Jimmy Nelson

Nouveau mag 2 x 4 vrijkaarten én een door Jimmy Nelson gesigneerd boek weggeven, vul snel het formulier in, wie weet kun jij dan straks wel genieten van deze weergaloze ervaring!